Районът на плаж Корал беше отцепен тази сутрин заради открита

...
Районът на плаж Корал беше отцепен тази сутрин заради открита
Коментари Харесай

Паника тресе Корал! Капитан Красимир Иванов ще обезврежда зловещата мина, всички треперят

Районът на плаж Корал беше отцепен тази заран поради открита остаряла противолодъчна мина в морето. Спасителка на плажа я е разкрила рано тази заран на към 30 метра във вътрешността от брега, на дълбочина към 1.8 м.
Има и подводни фотоси от мястото, публикувани в страницата на Сдружение " Да запазим Корал ".



Подобни мини са били поставяни по време на Първата и Втората международна война.



От сдружението незабавно са подали сигнал, на който по описа им бързо са се отзовали от Гранична полиция и Военоморските сили, а полицията - към час по-късно, въпреки че рано сутринта още веднъж е имало полицейски инспекции на къмпингуващите. Очаква се обезвреждането на мината от Военноморски сили.



Специализиран екип от Пункта за базиране Бургас, с началник капитан III сан Красимир Иванов, се насочи към 13.00 часа към плаж Корал, град Царево за обезвреждането на мината, осведомят от Министерството на защитата.



По първични данни, мината е с диаметър 60 см. и се намира на към 30 метра от бреговата линия, на дълбочина 1,40 м. Военнослужещите от състава на Военноморските сили са с водолазно съоръжение и ще извършат разузнаване на обекта. Те ще подхващат нужните дейности за обезвреждането на морската мина.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР