Райо Валекано победи с 2:1 Осасуна на Вайекас“ в двубой

...
Райо Валекано победи с 2:1 Осасуна на Вайекас“ в двубой
Коментари Харесай

Райо Валекано надделя над Осасуна и не спира да мечтае за Европа

Райо Валекано победи с 2:1 Осасуна на „ Вайекас “ в дуел от 29-ия кръг в испанската Ла Лига. Домакините от Мадрид поведоха в 40-ата минута след автогол на Аридан Ернандес, а Иси Паласон удвои три минути по-късно. Единственото попадение за Осасуна пристигна в 66-ата минута, когато Мой Гомес бе прецизен.

След този триумф Райо Валекано се изкачва до 8-о място във краткотрайното класиране с актив от 40 точки, до момента в който Осасуна е една позиция под днешния си противник с 38 пункта. Двубоят стартира с напън от страна на домакините. В 10-ата минута Оскар Валентин потегли на самостоятелен рейд, който приключи с удар, само че Айтор Фернандес съумя да отрази.

В 40-ата минута шансът не бе на страната на Аридан Ернандес, който прати топката в личната си врата, а Райо поведе с това попадение в резултата. Само три минути по-късно след рикошет в наказателното поле на Осасуна, Иси Паласон засече от полуволе, вкарвайки топката по впечатляващ метод в десния ъгъл на вратата на Осасуна.

Гостите усилиха натиска си през второто полувреме. В 66-ата минута Мой Гомес навлезе през центъра и шутира от междинна отдалеченост, шокирайки Столе Димитриевски с удар в горния десен ъгъл, само че Осасуна не съумя да доближи до изравнителното попадение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР