Равнището на разходите за отбрана на България, поръчките на американски

...
Равнището на разходите за отбрана на България, поръчките на американски
Коментари Харесай

Водещ на Би Би Си притисна Денков с въпроси за Лукойл и връзки с Русия

Равнището на разноските за защита на България, поръчките на американски изтребители F-16 за българските военновъздушни сили, политиките на Европа за обезпечаване на лична защита, подозренията за заобикаляне на енергийните наказания от страна на Русия, стабилността на демокрацията в България и проблемите с корупцията, съобщи Пловдив 24.

На тези въпроси дава отговор министър-председателят акад. Николай Денков в изявление в предаването HARDTalk на BBC, видя  " Фокус ".

Водещият не подмина и тематиката за различията към поста министър на външните работи след плануваната ротация в българското държавно управление.

Премиерът Николай Денков увери, че българското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да предотврати допустимо заобикаляне на глобите против Русия.

Той отговори на въпрос по отношение на подозренията към активността на " Лукойл - Нефтохим ". Денков означи, че постоянно се насочат изказвания в тази област, които по-късно не са подкрепени с доказателства, и добави:

" На национално равнище в границите на европейските регулации ние вършим всичко належащо, произлизащо от тези условия, само че това не е задоволително, тъй като казусът е на първо място на европейско равнище, а не толкоз и на равнище обособени страни, в това число и България “.

Българският министър председател акад. Николай Денков ще се срещне в Париж с френския президент Еманюел Макрон.

Двамата ще обсъдят външнополитическите цели на България - цялостната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединението към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Макрон ще одобри Денков в Елисейския замък в сряда.

Двамата водачи ще обсъдят геополитическите опасности и закани, поддръжката за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейския съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР