Рационалният сценарий е да бъде приет нов бюджет и това

...
Рационалният сценарий е да бъде приет нов бюджет и това
Коментари Харесай

Доц. Щерьо Ножаров: Рационалният сценарий е да бъде приет нов бюджет

" Рационалният сюжет е да бъде признат нов бюджет и това става все по-вероятно, наблюдавайки градивното държание на главните политически сили ".

Това сподели доцент доктор Щерьо Ножаров, учител в УНСС и стопански консултант в БСК, по БНР.

Според него упованията са бюджетът да стъпи върху концепцията на бюджета на Министерски съвет и на служебното Министерството на финансите, защото няма време за разработка на нов. И споделя, че в случай че не се реализира договореност, ще има " продължение на удължаването " с някои наложителни модификации, тъй като продължение на миналогодишния бюджет не е задоволително в новата обстановка.

В ефира на " Нашият ден " Ножаров изрежда модификациите, които е значимо да влязат, в случай че се състои такова продължение:

" На първо място, това е въпросът за общините, където имаме стандарти за делегирани от страната действия. Също по този начин е значимо да се прегледат допустимите капиталови разноски на общините, с оглед насъбраната инфлация. Важно е и да се обсъдят новите равнища на минималната работна заплата и други... ".

Той подчертава и върху това, че България очевидно стартира да изостава от Румъния и би трябвало да има " преструктуриране на финансовите разноски в бюджета ", които предходната година не са били вярно конфигурирани.

Според него е нужна и идея какво се случва със социално-осигурителната и здравната система.

В предаването Ножаров твърди също, че България стартира да заплаща цената на политическата рецесия, тъй като недостигащите 3 милиарда, с които де се балансира бюджетът, са средствата, които България би получила тази година по Плана за възобновяване и резистентност, които поради липса на промени могат да бъдат изгубени или най-малко част от тях.

Другият значителен миг съгласно икономиста е, че политическата рецесия докара до неустановеност в бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР