Растящият брой на мигрантите по гръцките острови сочи, че може

...
Растящият брой на мигрантите по гръцките острови сочи, че може
Коментари Харесай

Германски министър предупреди за риск от мигрантска вълна, по-голяма от тази през 2015

Растящият брой на мигрантите по гръцките острови сочи, че може да има нов прилив на мигранти към Европа, даже по-голям от този през 2015 година. Това сподели през вчерашния ден немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, представен от ДПА.

Министърът насочи предизвестието след пътувания до Турция и Гърция по отношение на напрежението за миграцията, откакто предишния месец Атина предизвести за възходящ брой идващи мигранти от Турция.

Зеехофер прикани към по-голяма взаимност от европейските сътрудници. " Трябва повече да помогнем на европейските си сътрудници за надзор над външните граници на Европейски Съюз. Оставихме ги сами прекомерно дълго ", показва той за неделното издание на в. " Билд ". " Ако не го създадем, ще следим бежанска вълна като през 2015 година ", добави министърът.

Той се зарече да работи с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да направи всичко допустимо да се предотврати повтаряне на случилото се.

През 2015 година и 2016 година Германия одобри над 1 милион бежанци. Оттогава броят на идващите годишно понижава.

Европейски Съюз подписа съглашение с Анкара, която се съгласи да попречи на мигрантите да не престават към блока, а Брюксел даде обещание 6 милиард евро за поддръжка на бежанците в Турция.

Броят на идващите на гръцките острови обаче остава огромен. Вчера гръцката брегова защита е прибрала 85 мигранти от дребния остров Фармакониси. От Самос, Кос и Лесбос са прибрани 89 души, а други 37 са открити покрай пристанището на Александруполис.

Според организацията на Организация на обединените нации за бежанците през първите девет месеца на тази година от Турция на гръцките острови са се трансферирали повече мигранти, в сравнение с през цялата 2018 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР