Растящата подкрепа към Възраждане“ се дължи най-вече на последователност. Откакто

...
Растящата подкрепа към Възраждане“ се дължи най-вече на последователност. Откакто
Коментари Харесай

Деян Николов, „Възраждане“: Можем да договорим преференциални цени с „Газпром“

Растящата поддръжка към „ Възраждане “ се дължи най-много на поредност. Откакто са влезнали в Народното събрание са разрушили мита, че политиците постоянно дават обещание едно преди избори, а правят друго по-късно.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Деян Николов от „ Възраждане “.

Нашите гласоподаватели и симпатизанти видяха, че действително има хора, които приказват това, което мислят и правят това, което приказват, което е огромната смяна в българската политика.

Доста съм обезпокоен какво значи за България желаният таван на цената на тока от Европейски Съюз. България е експортьор на сила и от тази позиция, това значи, че нашите облаги ще бъдат лимитирани и те ще отидат към страни, които са вносители. Ще изпаднем в един абсурд, в който най-бедната страна в Европейски Съюз ще се наложи да субсидира по някакъв метод много по-богати страни. Във „ Възраждане “ считаме, че България би трябвало да упражни напън върху Европейската комисия за неспазване на европейската инструкция за свободния пазар за елелктроенергия. Концепцията е, че той би трябвало да обезпечава конкурентни цени, само че това което виждаме през последните години, че той по-скоро разрешава спекулации. Трябва да се върнем към остарелия модел на работа и да насочим допустимо най-голямо количество електрическа енергия към вътрешния пазар, работейки с дълготрайни контракти със постоянни и предвидими цени за бизнеса. Това ще овладее инфлацията в известна степен.

По мотив на газа Николов сподели, че от „ Възраждане “ все още могат да намерят газ на положителни цени, „ да не кажа преференциални от „ Газпром “. Проблемите с „ Газпром “ са вследствие на геополитически спор, в който България се е намесила без потребност и поносим вредите от тази интервенция. Така наречените ни западни сътрудници по никакъв метод не ни компенсират за това, че ставаме жертва на техния геополитически спор. Ние сме самостоятелна страна, която би трябвало да може в една такава обстановка да седне на една маса със своите европейски сътрудници и да каже: „ Ние не можем да си позволим вашия геополитически спор “. Във „ Възраждане “ считаме, че „ Газпром “ и съветската страна ще договарят с съответни и естествени хора, които не са подвластни от американското посолство. „ Възраждане “ е единствената организация, която може да реши този проблем сред България и Русия.

Би следвало да опитаме да затоплим връзките с Русия. Прагматизмът е най-важното нещо в тази ситуация. Ако ще вършим някакви отстъпки във връзка на дипломатите или свалянето на глобите, да ги използваме в подмяна на преференциални цени на газа.

От „ Възраждане “ имаме записан законопроект, който обуславя по какъв начин може от фигурата на основния прокурор да бъдат отнети огромна част от пълномощията и той да бъде свален, спазвайки конституцията. На концептуално равнище нямаме потребност от фигурата на основния прокурор. Това би трябвало да е административна фигура и да няма толкоз доста съсредоточена власт в него. Предлагаме американския модел, където основният прокурор е част от изпълнителната власт.

В опазването на здравето би трябвало да се направи проверка какво се е случило през последните две години. В средносрочен и дълготраен проект би трябвало да се оправим с казуса лечебните заведения да са търговски сдружения, които се грижат за личния си бюджет, вместо да се концентрират върху лечението.

По отношение на образованието сме записали в програмата си премахването на делегираните бюджети. Парите не би трябвало да следват ученика, тъй като се закриват учебни заведения в по-малките обитаеми места.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР