Растителните протеини съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, които са полезни

...
Растителните протеини съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, които са полезни
Коментари Харесай

5 ползи от растителните протеини

Растителните протеини съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, които са потребни за цялостното здраве. Доказано е, че в случай че замените скотски протеини с растителни протеини, ще намалите риска от развиване на сърдечни болести, диабет и други хронични болести.

Производството на растителни източници на храна е екологично. Изследвания демонстрират, че за производството на 1 кг протеин от боб, са нужни 17 пъти по-малко земя, 10 пъти по-малко вода, 8 пъти по-малко гориво, 11 пъти по-малко тор и 10 пъти по-малко пестициди, в сравнение с за производството на 1 кг телешки протеин.

Растителните протеини са значим източник на фибри и микроелементи, които способстват за необикновено положителни изгоди за здравето.

 5 изгоди от растителните протеини

 infomax-logo-50-15-HW

Ето кои са 5 значими изгоди от растителните протеини:

1 Растителните протеини съдържат фибри

Растителните протеини обезпечават незаменими аминокиселини и микроелементи, само че също по този начин съдържат фибри. Всички растения съдържат фибри. Плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни съдържат фибри. Важно е да се одобряват задоволително фибри всеки ден, тъй като те поддържат здравето на храносмилателната система и понижават риска от инфектиране на червата. Може да увеличите приема на плодове и зеленчуци за по-добро чревна флора и здраве.

 5 изгоди от растителните протеини Снимка: https://www.freepik.com/

2 Растителните протеини съдържат съществени микроелементи

Плодове, зеленчуци, ядки, семена съдържат огромно многообразие от микроелементи, които са значими за вашето здраве и благоденствие. Проучване потвърждава, че замяната на алено месо със зеленчуци води до обилни усъвършенствания в равнищата на основни индикатори при хора с диабет. Диетата на растителна основа води до усъвършенстване на сърцето, кръвната захар, понижен риск от затлъстяване и хипертония, както и вярно ръководство на тежестта.

 5 изгоди от растителните протеини Снимка: https://www.freepik.com/

3 Растителните протеини са екологично чисти

Растителните протеини са освен потребни за здравето, само че могат да имат позитивно влияние върху околната среда. За производството на растения се употребява по-малко земя и вода и по-малко праникови газове спрямо животинските източници.

Значително по-устойчиво и екологично е да се употребяват растителни протеини, с цел да се понижат регионите за пасища в горите за развъждане на животни за консумация.

 5 изгоди от растителните протеини Снимка: https://www.freepik.com/

4 Подпомагат растежа на мускулите

Мускулната тъкан се състои от влакна, които са тип протеини. За да се възстановят мускулите след дейна работа, би трябвало да се одобряват значими аминокиселини, които да ги изградят още веднъж.

Чрез уравновесена диета, ние одобряваме задоволително количество аминокислени, които образуват протеини в мускулната тъкан.

Важен е освен протеинът, само че от кое място тъкмо идва той. Ако искте да сте здрави, по-добре е да се храните с растителни протеини.

 5 изгоди от растителните протеини Снимка: https://www.freepik.com/

5 Подобряват метаболизма

Растителната храна съдържат значими антиоксиданти, витамини и минерали, които са потребни за цялостното здраве. Фибрите, които се съдържат в тях засищат по-бързо и пазят здравето на червата.

Комбинацията от фибри и протеин в храната, довежда до по-бавно асимилиране на питателните субстанции, с помощта на фибрите. Това форсира метаболизма и усъвършенства работата на храносмилателната система.

Ето кои храни са източници на растителен протеин:

Тофу

Леща

Грах

Нахут

Боб

Елда

Ориз

Едамаме

Конопени семена

Зелен фасул

Соево мляко

Овесени ядки

Фъстъци

Семки

Бадеми

Сусам

Заключение

Растителните източници на протеини са подобаващи за всички – спортисти, деца, възрастни хора. Консумацията на растителни протеини е потребна освен за околната среда, само че също е метод за повишение на равнищата на незаменими аминокиселини, фибри и микроелементи в храненето.

Растителните протеини са с по-ниско наличие на калории и мазнини от животинските. Те имат по-високо наличие на фибри и микроелементи. Консумацията на растителен протеин в границите на здравословна, уравновесена диета може да редуцира тежестта, тъй като въздейства на приема на калории.

Диетата на растителна основа е доста питателна и разнообразна. Високото наличие на протеини и фибри ще добави жизнеспособност и ще усъвършенства цялостното ви здраве.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР