Растенията са истинско богатство. С помощта на тяхната сила много

...
Растенията са истинско богатство. С помощта на тяхната сила много
Коментари Харесай

5 растения, с които ще подобрите настроението си

Растенията са същинско благосъстояние. С помощта на тяхната мощ доста болести могат да бъдат излекувани. Сега ще разгледаме кои растения въздействат върху подобряването на настроението.

Помислете си за един ден, в който още със събуждането сте се чувствали необикновено и като че ли всичко е вървяло по-добре от предстоящото даже. Сега се сетете за ден, в който просто не се чувствахте добре – без значение, че външните фактори не бяха отговорни за това. Разликата сред тези два дни е вашето въодушевление.

Всъщност доста фактори се сплотяват, с цел да оформят нашето въодушевление. Ако се чувствате потиснати, нито един витамин или добавка няма да промени вълшебен настроението ви вместо вас. Има обаче растения, които повлияват на нервната система по метод, който ви кара да се чувствате по-балансирани. Някои от растенията работят релаксиращо и понижават възприятието на безпокойствие, до момента в който други покачват настроението, когато се чувствате с намалена сила.
Растения, които усъвършенстват настроението незабавно Коноп (релаксиращ ефект)
Екстрактите от коноп са богати на растителни съединения, наречени фитоканабиноиди (най-вече CBD), които понижават равнищата на стресови хормон кортизол, взаимодействайки си с централната нервна система. те също по този начин повлияват и върху серотониновата система в мозъка, намалявайки тревогата. В дълготраен проект продуктите с коноп могат да контролират съществени физиологични процеси – от съня до реакцията на стрес.

Форми: капсули, смес, дъвки, питиета

 Добави изложение
Шафран (оживяващ ефект)
Шафранът е дестилат, извлечен от цветето Crocus sativus. Неговите ярки лилави и жълти нюанси подсказват за по-съживяващия резултат на шафрана. Растението усъвършенства настроението и ободрява мозъка. Освен това при постоянен банкет дейните съставки на шафрана (кроцин, пикрокроцин и сафранал) поддържат сърдечно-съдовото здраве. От енергийна позиция шафранът е „ стоплящо “ растение и може да помогне на хората, които минават през интервал на страдалчество и тъга. Съставките на шафрана покачват равнището на " щастливите " хормони като серотонин и допамин.

Форми: капсули, смес, фалшификация
Лавандула (релаксиращ ефект)
Едно от главните съединения на лавандулата, линалол, бързо инхибира възбудимостта в мозъка посредством директни взаимоотношения с рецептори, свързани с паметта и такива, насърчаващи спокойствието. Ето за какво лавандулата работи прелестно преди лягане, като успокоява.

Форми: капсули, чай, етерично масло, спрей за възглавници

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР