Растежът при двете най-големи икономики в Европа се повиши рязко

...
Растежът при двете най-големи икономики в Европа се повиши рязко
Коментари Харесай

Двете най-големи икономики в Европа растат силно

Растежът при двете най-големи стопански системи в Европа се увеличи внезапно през февруари, откакто районът мина пика на последната вълна от коронавирусни инфекции.

В Германия производството на частния бранш нараства с най-бързия си ритъм за последните шест месеца, движен основно от активността на услугите. Това демонстрира бизнес изследванията, оповестени в понеделник от IHS Markit. Френската агресия пък е най-силната от юни 2021 година, като услугите и производството демонстрираха по-добри резултати от предстоящото.

Спадът през януари се оказа временен “, сподели Джо Хейс, старши икономист в IHS Markit. „ Сега, когато траекторията на COVID-19 във Франция е надолу, това би трябвало да продължи да улеснява по-високата интензивност в двата бранша. “

Германските производители оповестиха за по-нататъшно облекчение на компликациите в доставките, които изтезават фабриките по света. Инфлационният напън обаче остана мощен и в двете страни, като цените на немската продукция се покачиха с втория най-бърз ритъм в историята.

Докато вирусните инфекции във Франция понижават от края на януари, Германия едвам неотдавна мина пика на последната омикронна вълна. Страната стартира да облекчава рестриктивните мерки предходната седмица.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР