Растежът на БВП на Китай за първото тримесечие на 2019

...
Растежът на БВП на Китай за първото тримесечие на 2019
Коментари Харесай

Икономическият растеж на Китай е по-добър от прогнозите

Растежът на Брутният вътрешен продукт на Китай за първото тримесечие на 2019 година доближи 6,4% на годишна база, запазвайки нивото си от предходното тримесечие. Това демонстрират данните на държавното статистическо бюро на КНР.
„ Според предварителните калкулации растежът на Брутният вътрешен продукт на Китай на годишна база за първото тримесечие на 2019 година е достигнал 21,34 трилиона юана, а растежът на годишна база – 6,4% “, се споделя в разпространяване през днешния ден отчет.
Показателят се оказа по-добър от упованията на анализаторите, интервюирани от организация Ройтерс. Те предвидиха нищожно закъснение на растежа през първото тримесечие до 6,3% от 6,4% през четвъртото тримесечие на 2018 година
Китайските управляващи сложиха задачата тази година икономическият напредък да бъде в диапазона сред 6-6,5%.
През предходната година темповете на напредък на китайската стопанска система се забавиха до най-ниското си равнище от 1990 година – 6,6%. Въпреки това Китай резервира статута си на втората най-голяма стопанска система в света с общ размер от 90,03 трилиона юана /около 3,18 трилиона долара/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР