Расте тежестта на корпоративния вот, предупреди председателят на Възраждане“През април

...
Расте тежестта на корпоративния вот, предупреди председателят на Възраждане“През април
Коментари Харесай

Костадин Костадинов прогнозира нови избори за парламент до средата на 2024 г.

Расте тежестта на корпоративния избор, предизвести ръководителят на „ Възраждане “
През април или най-късно през юни следващата година, когато е вотът за Европейски парламент, у нас още веднъж ще има предварителни парламентарни избори. Това предвижда ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който показа листата от седем съветници на партията в новия Общински съвет на Варна. Според Костадинов ръководещата сглобка няма да издържи още дълго, тъй като е подкрепяна единствено от „ задокеанския фактор “. „ Сглобката е доста сериозна сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.  ДПС управлява ППДБ. Те посредством посолството извиват ръцете на ГЕРБ, които пък посредством Движение за права и свободи желаят да си го върнат. Това просто не е страна. Единствената вяра е да сме първи на идващите парламентарни избори “, разяснява Костадинов.

Той уточни, че поради невиждано ниската изборна интензивност има огромна заплаха от тежка феодализация на страната и на общини като Варна. „ Близо половината от вота на локалните избори може да влезе в графата платен или корпоративен, като тежестта на втория става все по-голяма. Докато при купените гласове хората най-малко имат някакъв избор, при корпоративния избор са лишени и от това - работодателите непосредствено им подреждат за кого да гласоподават. Затова на хората им остава единствено пасивната опозиция с негласуване.  Ако нещата не престават по този начин, след 4 година ще гласоподават 30 на 100 от гласоподавателите, корпоративният избор ще е 20 на 100, градовете ни ще се купуват от локални феодали. Задачата на  общинските ни съветници е да потвърдят, че у нас може да има естествена политика и хора, които работят за публичния интерес “, сподели Костадинов.

Той регистрира, че „ Възраждане “ има 201 общински съветници при 29 през 2019 година „ ГЕРБ загуби тези локални избори, само че ПП-ДБ не ги завоюва. Единствено Движение за права и свободи затвърди позициите си с второ място по брой съветници след ГЕРБ. Ако ГЕРБ продължава да губи позиции, Движение за права и свободи на процедура ще стане първа политическа мощ “, акцентира водачът на „ Възраждане “. 

За Варна той бе безапелационен, че всички политически сили са понесли загуба на локалния избор, само че видя и позитивен миг в съществуването на 12 обединения в локалния парламент. „ Силно фрагментираният Общински съвет е късмет за Варна, тъй като при монолитно болшинство постоянно градът е бил мачкан. Липсата на преобладаваща политическа мощ може да докара до взаимно париране на разнообразни искания Варна да бъде трансфорат в частен град “, уточни Костадинов. Според него съветниците от „ Възраждане “ ще играят ролята на рационалния балансиращ глас. Партията номинира за ръководител на съвета Николай Костадинов, който бе препоръчан за същия пост и след предишния локален избор. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР