Расте социалното напрежение сред работещите в изпълнителните агенции в системата

...
Расте социалното напрежение сред работещите в изпълнителните агенции в системата
Коментари Харесай

Федерацията на независимите синдикати от земеделието е в протестна готовност

Расте общественото напрежение измежду работещите в изпълнителните организации в системата на Министерство на земеделието - " Борба с градушките " и " Рибарство и аквакултури ".
Те обявиха протестна подготвеност, в случай че не се изпълнят настояванията им за покачване на заплатите, оповестиха за Българското национално радио от Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието към КНСБ.
Въпреки поредицата от синдикални митинги при второто четене на бюджета за 2023 година заплатите на работещи на терен в системата на Министерството на земеделието не бяха увеличени, сподели ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието Валентина Васильонова:
" Ние до последно се надявахме, че ще има положително позволение на желаните не изключително високи средства за тяхното нарастване на работните заплати. За Агенцията за битка с градушките – нарастване от порядъка на 900 000 лева, с цел да може да получат едни смислени заплати хората и за Агенцията по риболовство и аквакултури – 400 000 лева Те изпаднаха и не получиха това нарастване при гласуването на бюджета ".
Заради това федерацията започва протестна подписка с искане за 15 % растеж на възнагражденията. Средната заплата в „ Борба с градушките “ е 1038 лв.:
" 789 са ракетострелците, които получават брутно 913 лева ".
Аналогична е обстановката в " Рибарство и аквакултури ":
" 24/7 са разполагаем на тел. 112 и поради това страната ги възнаграждава със междинна работна заплата 1010 лева ".
Решението на казуса е в ръцете на Министерство на земеделието.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР