Расте напрежението пред болницата във Велинград заради смъртта на 25-годишната

...
Расте напрежението пред болницата във Велинград заради смъртта на 25-годишната
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯТА ВЪВ ВЕЛИНГРАД: Какви са причините за смъртта на 25-годишната родилка и нейното дете?

Расте напрежението пред болничното заведение във Велинград поради гибелта на 25-годишната родилка и бебето ѝ. Роднините упрекват лекарите, а медиците споделят, че майката е отключила необичаен, животозастрашаващ синдром.

„ Най-лесно е да се търси отговорен. Това е една от обстановките, в които е доста внимателно и е доста мъчно. Няма лекар, който да желае да навреди на пациента. Обръщам се към околните, с цел да им кажа, че всичко е направено навреме. ДИК синдромът значи, че кръвта не се съсиря и кърви отвред. Той е необичаен, един от съпровождащите фактори в раждането. Не може да се планува, настава остро, ненадейно “, изясни един от лекуващите лекари на младата жена.

Той добави, че родилката е призната в устойчиво положение.

„ Подготвя се за раждане и при следващия напор тя изпада в безсъзнание, стопира сърдечната активност и дишането. Пристъпва се към незабавно секцио и по едно и също време се изпраща кола за спешна помощ за кръв. В рамките на три часа екипите ни се бореха непрестанно. Плодът е роден мъртъв “, разясни медикът.

“В 16:30 бяхме в болничното заведение. Тя беше в доста положително положение, тоновете бяха добре на бебето. Всичко беше нормално”, показа брачният партньор на умрялата Иван Овчаров.

„ На 21 декември ѝ беше последната консултация. Д-р Жерев я върна, че беше изтощен и не я гледа. На 28 декември сутринта я доведохме с разобличаване за обикновено раждане. Сложиха ѝ система “, добави майката на родилката Мария Патина.

По думите на околните, на тях им е обяснено, че тя е умряла от инфаркт.

Образувано е досъдебно произвеждане.

„ Извършени са първичните следствени дейности. Има избран наблюдаващ прокурор. Поставянето на системата с окситоцин е провокирало мощни контракции и откакто не било следено, както настояват околните ѝ, се е стигнало до такава степен, че в резултат на мощните контракции се прави до абсорбция на околоплодна течност, получава се потрес на цялото тяло. Именно този потрес е отключил ДИК синдром “, съобщи юристът на роднините на умрялата родилка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР