Расте броят на училищата във Варна, където има констатирани случаи

...
Расте броят на училищата във Варна, където има констатирани случаи
Коментари Харесай

Расте броят на училищата във Варна с установени случаи на коронавирус

 Расте броят на учебните заведения във Варна, където има установени случаи на ковид измежду възпитаници или преподаватели, научи Varna24.bg .

След като медията ни заяви за в " Аспарухово " и прекосяване на в Кайсиева градина, стана известно, че това не са единствените учебни заведения, където вирусът към този момент е плъзнал. 

" По рекомендации на РЗИ-Варна паралелка от първокласници в ОУ " Св. Патриарх Евтимий " е в 14-дневна карантина и образованието се организира в електронна среда, откакто е открит класният на този първи клас с ковид.  

Има две паралелки от шестокласници под карантина в учебно заведение " Ангел Кънчев ". Там са открити възпитаници с позитивен резултат за ковид. Едно от тези деца има сестра в 9 клас от Четвърта ЕГ, и там паралелката на сестричката е под карантина. 

В учебно заведение " Иван Вазов " е сложена под карантина една паралелка поради болен възпитаник. 

В ОУ " Христо Ботев " имаме преподавател с позитивна проба, само че няма паралелка, която да е изведена в карантина. 

В начално учебно заведение " Васил Левски " в " Аспарухово " бяха две паралелки под карантина, от през днешния ден едната минава в присъствена форма на образование, другата остава в електронна форма. Там има един преподавател с ковид ", изясни за медията ни началникът на районно управление (на МВР) на МОН Венцеслава Генова.  

Тя добави, че няма място за суматоха, когато са взети незабавни ограничения и всичко е под надзор. 

" Директорите на учебните заведения са реализатори на експертни рекомендации и решения на РЗИ-Варна и здравната ревизия е тази, която би трябвало да дава публична информация за броя на заболелите и карантинирани учители и възпитаници. При мен идва информация, когато шефът ми заяви, само че РЗИ  би трябвало да е първоизточникът на информацията ", разяснява още госпожа Генова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР