Ръстът на заплатите в общините в Хасковска област е сред

...
Ръстът на заплатите в общините в Хасковска област е сред
Коментари Харесай

Защо заплатите в Хасковско са с най- малък ръст 

Ръстът на заплатите в общините в Хасковска област е измежду най- дребните в страната. В предепидемичния интервал от 2016 -2019 година в региона той е приблизително с към 28 на 100, до момента в който в над половината от общините у нас нарастването на междинната заплата е сред 30% и 40% за трите години. Това демонстрира изследването на ИПИ „ 265 истории за стопанската система “ (вижте го

От него излиза наяве, че причина за ниските хонорари са неналичието на вложители в района, които да раздвижат стопанската система му, както това се случва в други елементи на страната. Малката Община Крумовград да вземем за пример е в ТОП 3 с растеж от 58 на 100 за интервала. Причина са вложенията в добивната промишленост и резултата при доставчиците и обвързваните действия, и по-конкретно в областта на строителството. Тоест един сериозен вложител основава работа и на доста компании и действия, и принуждава останалите работодатели да оферират повече. В района като че ли това съзнателно не се случва и както неведнъж сме писали, заплатите даже в другите стопански браншове са съмнително идентични макар дефицита на фрагменти.



Очаквано най- висока е била междинната заплата в Община Димитровград, където е 930 лева Това се дължи на огромните работодатели като „ Неохим “ и „ Язаки “. Любопитно е, че същият е размерът на възнагражденията в Маджарово. Там се развива дърводобив, в който се заплаща добре. Освен това в дребната община множеството заети са в администрацията и учебното заведение. В публичния бранш се заплаща повече от колкото в частния, а в образованието точно през следения интервал заплатите скочиха сензитивно. Това се потвърждава и от данните, че растежът на заплатите в Маджарово е 44.7 на 100, най- високият в региона.

В регионалния център Хасково този растеж е 35.2 на 100, а за 2019 година междинната заплата е 902 лева С изключение на Свиленград и Симеоновград, където се заплаща приблизително по 836 и 818 лева, в останалите общини възнагражденията са под 790 лева

Данните от изследването ясно демонстрират защо би трябвало да работят идващите народни представители от района, в случай че ги е еня за хората тук. Необходими са нови огромни вложители, които да пренапишат икономическата история в Хасковска област. Тя е измежду най- обезлюдяващите и застаряващите точно поради неналичието на вероятност и развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР