Ръстът на богатството на най-успешните руски представители в списъка на

...
Ръстът на богатството на най-успешните руски представители в списъка на
Коментари Харесай

Състоянието на руските милиардери нарасна със $101,4 милиарда. Ето кой води класацията

Ръстът на благосъстоянието на най-успешните съветски представители в листата на милиардерите на Forbes през миналата година се дължи на проблемите на Meta, търговията в интернет и растящите цени на петрола и газа. Общо съветските милиардери са нараснали активите си със 101,39 милиарда $. Но кой завоюва най-вече?

Начело в този листата са основателят на Telegram Павел Дуров и създателят на Wildberries Татяна Бакалчук.

Павел Дуров е забогатял с 13,81 милиарда $ единствено през 2021 година. Състоянието му възлиза на 17,24 милиарда $.

Състоянието на създателя на Telegram се усилва с помощта на пазарна оценка на приложението му за известия. Освен това през последната година Telegram фрапантно усили своята потребителска база. През октомври 2021 година приложението има 70 милиона нови консуматори, евентуално множеството за сметка на WhatsApp, който разгласи нови правила за потребление на персоналните данни на потребителите, които бяха противоречиви.

Татяна Бакалчук

Предприемачът завоюва 11,92 милиарда $ единствено през 2021-а. Богатството й е към 13,02 милиарда $.

Татяна Бакалчук ​​е създател и притежател на 99% от Wildberries. Състоянието й набъбна внезапно след сполучливото IPO на Ozon - главният съперник на Wildberries, което оказа помощ за увеличение на цената на Wildberries. И компанията на Татяна Бакалчук обаче ​​показва отлични резултати. Оборотът на интернет търговеца през първите девет месеца на 2021 година набъбна до 538,9 милиарда рубли, което е с 89% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Андрей Мелниченко

Бизнесменът забогатя с 10,60 милиарда $ през 2021-а. Състоянието му се пресмята на към 25,37 милиарда $.

Той е главен акционер в фирмите Eurochem и Suek. Богатството му нараства с помощта на растежа на цените на суровините и продуктите, създадени от неговите компании. Борсовите цени на въглищата се удвоиха през годината. Приходите на EuroChem през първата половина на 2021 година са се нараснали с 45% до 4,4 милиарда $ на годишна база, а приходите на Suek са се нараснали четирикратно до 613 милиона $.

Алексей Мордашов

Бизнесменът Алексей Мордашов забогатя с 6,83 милиарда $ през 2021 година. Богатството му се пресмята на към 29,52 милиарда $.

В началото на 2021 година Алексей Мордашов за първи път взема купата на най-богатият човек в Русия. Акциите на компанията Severstal, работеща главно в стоманодобивната и минната индустрия, набъбнаха напълно предстоящо - 1344 рубли на 1588 рубли на акция.

Вагит Алекперов

Президентът на Лукойл забогатя с 6,44 милиарда $ през 2021 година. Състоянието му се пресмята на 26,16 милиарда $.

Разбира се той забогатява най-много с помощта на петрола. През годината цената на суровия нефт Brent се увеличи от 50 $ на 76 $ за барел. Износителите от ОПЕК+ се съгласиха да понижат производството на нефт по време на пандемията, с цел да поддържат цените. Тези решения към този момент се поправят ежемесечно въз основа на пазара. Корекциите засягат освен цените, само че и цената на петролните компании. Акциите на Лукойл нарастнаха с над 22% през годината до 6390 рубли за акция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР