Ръст от 60% на цената на услугите ще поискат топлофикациите

...
Ръст от 60% на цената на услугите ще поискат топлофикациите
Коментари Харесай

60% скок на парното и топлата вода: Ще се справим ли със сметките?

Ръст от 60% на цената на услугите ще изискат топлофикациите от следващата година, в случай че страната не компенсира сдруженията поради високата цена на газа. Въпреки че за месец октомври тя е по-ниска, въпреки всичко остава 2 пъти по-висока от плануванаъа.

" Цените на топлинната сила не са съответни на цената на природния газ, една от тях би трябвало да се промени ", сподели ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев пред Bulgaria ON AIR. По думите му е належащо да се продължат обезщетенията, с които страната подпомагаше топлофикациите поради високата цена на газа до май 2022 година, макар че все още има понижаване на цените. " С сходна формула да бъдат изчислени обезщетенията. Компенсациите за високата цена на газа са както за топлоофикациите, по този начин и за крайните консуматори ", добави той.

За потребителите обаче сметките към този момент са по-високи от плануваното. Те споделят, че мъчно биха могли да покрият растеж от 60% и също упорстват да има обезщетения за крайните клиенти на топла вода и парно. " Цените са високи и са доста сложни за покриване сметките ", безапелационна е Лидия. " Трудно се покрива растеж от 60% ", показа различен консуматор на " Топлофикация София ".

Според Кремен Георгиев обаче мъчно може сходен механизъм за отплата да бъде направен от служебното държавно управление. Това може да се случи посредством актуализация на бюджета, призната от идващия парламент.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР