Ръст на цените ще има тази година по морето, но

...
Ръст на цените ще има тази година по морето, но
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Морската почивка ще поскъпне, но не много. Очакваме бум на румънски летовници

Ръст на цените ще има тази година по морето, само че той ще е в естествени граници. В Гърция растежът ще е с 30-40%, а тук сме намерили доста добър баланс и съм уверен, че ще запазим българския екскурзиант. Преди дни обясних, че шезлонгите ще бъдат на съвсем същите цени като предходната година. Задължително ДДС-то за туристическия отрасъл би трябвало да остане 9%. Така секторът излиза на бяло и се заплащат повче налози. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров.

„ Руските жители, които са посешавали България преди войната, са били към 400 000 души. Сега тази численост е под 50 000 души. Взели сме си записка и ще наблегнем на рекламата на България. Очакваме взрив на румънски туристи. Обещаващи пазари са още Полша, Чехия, Израел “, сподели министърът пред Нова нюз. Той добави, че през днешния ден е имал среща с македонската посланичка, с която са разискали общи балкански артикули.

„ Според мен има доста накъде да се подобрим в тази тенденция. Най-важното е да разберем, че би трябвало да награждаме качеството – от посрещането на летището, през инфраструктурата, настаняването в хотела, плажовете. Всичко това е обвързвано. Важно е също по този начин и какъв брой туристи ще се върнат един ден “, уточни Димитров.

По думите му украинските бежанци у нас са намалели фрапантно. Моята цел беше в края на мандата си да сме изчистили всички заплащания към хотелите, които приютиха украински бежанци. Сумите са заделени и идната седмица ще се разплатим. Така ще си тръгнем с високо вдигната глава за добре свършена работа. Украинските бежанци към този момент се оправят добре и си намират работа, само че тези, които не са съумели, ще останат в хотелите. Това към този момент ще е отговорност на постоянния кабинет “, добави той.

Димитров съобщи още, че не вижда себе си в политически кабинет.

„ Работата на служебния кабинет и в частност на министерството на турзима, за което мога да приказвам най-добре, бе да върнем нормалността след Ковид. В туризма успяхме да реализираме това – има растеж. Сега към този момент са нужни промени “, акцентира министърът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР