Ръст на гласувалите и куриози бележат днешния вот за местни

...
Ръст на гласувалите и куриози бележат днешния вот за местни
Коментари Харесай

Жена сложила кръстове на печатите на бюлетините в „Столипиново“

Ръст на гласувалите и рядкости бележат днешния избор за локални органи на властта в пловдивския квартал „ Столипиново “.
В съпоставяне с последните парламентарни избори броят на хората, взели участие в изборите, е доста по-голям. До 17 часа в учебно заведение „ Пенчо Славейков “ 1500 души бяха пуснали своя глас, до момента в който на изборите за Народно заседание не надвишиха 800. Като съществени аргументи за това локалните хора акцентираха, че въпреки всичко избират кметове на региона и на града, а не депутати, които не виждат в никакъв случай, а и с хартиените бюлетини се оправят по елементарно. Пред някои от секционните комисии се образуваха опашки от искащи да гласоподават, а доста хора пристигнаха с децата си.
„ Надяваме се най-сетне ситуацията в нашия квартал да се усъвършенства. Проблемите са доста. Най-тежки са тези с чистотата, дупките по улиците, повреждащата се постоянно канализация и неналичието на зеленина. Дори в блоковете, които бяха санирани, избите към този момент са наводнени “, обявиха Румен и Георги Илиеви и Еньо Петров, откакто пуснаха бюлетините. Местна жителка пък недоволстваше, че е трябвало да гласоподава с три бюлетини, което й основало проблеми.
„ Голяма част от хората в квартала са необразовани. Трябваше да създадат единствено една бюлетина, а не да се затрудняваме с три и да питаме по няколко пъти членовете на изборните комисии “, съобщи тя, само че не се отхвърли и гласоподава.
Стигнало се и до чудноват случай. Жена поставила кръстове на печатите на трите бюлетини, които получила. Наложило се да й дадат нови и да й обяснят по какъв начин се действа.
„ Изборите минават умерено. Нямаме проблеми. При нас до 17 часа гласоподаваха 93-ма души от 576 регистрирани “, разяснява ръководителят на 47-а секционна изборна комисия Николай Манолов.
 Изборите протичат умерено, увери Николай Манолов.
 Много хора отиваха да гласоподават с децата си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР