Ръст на болните от грип в област Бургас. Регионът е

...
Ръст на болните от грип в област Бургас. Регионът е
Коментари Харесай

Бургас на прага на грипна епидемия

Ръст на болните от грип в област Бургас. Регионът е на прага на грипна зараза. Днес се чака и изключително съвещание на Областния спешен щаб, който да реши дали да разгласи почивка за учениците.
Още по темата
" От началото на 2023 година се следи повишение на случаите на остри респираторни болести и грип. Анализът демонстрира, че сме в предепидемичен интервал. Изготвя се отчет към регионалната администрация, с цел да се направи предложение за оповестяване на грипна зараза в района, ", заяви по Българска национална телевизия доктор Мирослава Киселкова от РЗИ - Бургас

Той заяви, че за седмицата 2-8 януари болните са 383. В зараза се влиза, когато случаите станат 467. Най-висока е заболеваемостта при децата от 0 до 4 години, следват децата от 5 до 19 години, а минимум е заболеваемостта във възрастовата група от 30 до 64 години. Така, че при децата е най-висока заболеваемостта, сочат данните на РЗИ-Бургас.

От началото на годината коридорите пред кабинетите на общопрактикуващите лекари и педиатрите за претъпкани. Болни са главно деца, регистрира един от огромните медицински центрове в Бургас

" Последните 9 дни са минали повече от 350 пациенти през нашия кабинет, като се наложи в дните след Нова година- на 1,2 януари, ние да включим втори доктор с педиатрична устременост, защото 70% от тези случаи са на деца ", каза  шефът на МЦ " Св. Николай Чудотворец " - Бургас доктор Нигохос Топузян пред NOVA

Много от дребните пациенти, минали през кабинетите на педиатрите обаче се постанова да постъпят на лекуване в болнично поделение.

" Най-често децата се обръщат към нас с недоволства като температура, кашлица, хрема, обща изнемощялост. При по-голямата част от децата тези признаци отминават за няколко дни, само че при една част, естествено има затруднения, което като цяло зависи от общото положение на детето, дали има съпътстващи болести или не. При едни деца протича по-тежко, при други не толкоз ", показва доктор Айлин Сали от Второ детско поделение на УМБАЛ-Бургас.

Част от децата били признати в отделението, откакто родителите са ползвали самолечение. Все още свободни места в лечебните заведения има.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР