Рано в неделната сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е

...
Рано в неделната сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е
Коментари Харесай

В ранни зори: Борисов събра извънредно ГЕРБ, ето защо  


Рано в неделната заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е събрал колектива на партията. Това се е случило в 7 часа в централата на ГЕРБ, която се намира в Националния замък на културата (НДК) в София.

Това разгласи преди минути депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Борисов ни събра в офиса на ГЕРБ, с цел да мислим излаз от обстановката.

„ Решението е да започва неотложен търг за доставка на неруски газ по дълготраен контракт. При дълготрайния контракт газът е най-малко с 30% по-евтин, в сравнение с, в случай че купуваш танкер по танкер. Трябва и неотложно да бъде запазен потенциал в терминалите за регазификация в Гърция и в Турция “, съобщи той в утринния блок на bTV.

Добрев визираше проблемите с дефицита на газ за потребностите на България през идните месеци и най-много зимата.

„ Това бе единствената тематика, която обсъждахме, тъй като тя е най-наболяла “, посочи депутатът, запитан дали са обсъждали и кои може да са възможни съдружни сътрудници на ГЕРБ, в случай че те завоюват изборите наесен и се наложи да вършат кабинет.

„ Доставките на газ в действителност не са спирали, тъй като купуваме от медиатори и то съветски медиатори, които ние към 2012 година премахнахме. Руските медиатори в този момент се върнаха “, посочи Делян Добрев от ГЕРБ.

Той сподели фактура от компанията „ Винтерсхал “, която по думите му е продала газ за 40 млн. евро на България, който е с 30% по-скъп от този по контракта с „ Газпром “.

В отговор на въпроса има ли газ за идващите седмици той цитира писмо на „ Булгаргаз “ до БЕХ, в което се споделя, че газ няма и няма да има, даже да дойдат 7 танкера полутечен газ и да има инфраструктура за доставките от тях. Един танкер на месец обезпечава половината от нужното количество, посочи Добрев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР