Рано тази сутрин започна ремонт на опасното кръстовище при студентските

...
Рано тази сутрин започна ремонт на опасното кръстовище при студентските
Коментари Харесай

Започна обезопасяването на кръстовището в Благоевград, на което загина момиче

Рано тази заран стартира ремонт на рисковото кръстовище при студентските общежития в Благоевград, където на пешеходна пътека във вторник беше прегазено 19-годишно момиче. Сторителни екипи слагат изкуствени неравности по пътя. Дали обаче ще има светофар, както желаеха протестиращите жителите на квартала и студенти, следва да бъде решено.

Благоевград
 19-годишно момиче почина на пешеходна пътека в Благоевград 19-годишно момиче почина на пешеходна пътека в Благоевград
19-годишно момиче почина, откакто беше блъснато от камион на пешеходна пътека в Благоевград. Инцидентът е станал тази заран към 9 часа на улицата...

Заради строителните действия бяха отстранени всички погрешно паркирани коли по ул. " Славянска ". Жителите на квартала обаче считат, че това няма да продължи дълго.
Георги Петков - основател на подписката: Ние тука жевеем, моите деца слизат да си купят пица, слизат до магазина. Ние сме длъжни да осигурим сигурността тука на първа линия.Гергана Григорова: Строят се непрестанно нови здания, само че няма едно паркинг място, където да се паркират колите.
След заканата късно нощес по време на митинга, че в случай че тази заран не стартират действителни дейности в рисковия сектор, ремонтни действия на мястото започнаха рано тази заран.
Инж. Евгени Тунева - зам.-кмет по строителството и сигурността на община Благоевград: Започваме на първо време с изкуствените навдигания, по този начин наречените легнали служители на реда, които желаеха студентите. Те ще се създадат от двете страни на улица " Славянска ", ще се построи пешеходна пътека против Второ студентско общежитие, който ще бъде надвдигната, с алено бяла маркировка, с надписите, ще се слагат и светлинни знаци. Ще се сложат и прожектори.
Жителите на квартал Освобождение внесоха в общината подписка с съответни претенции, свързани с обезопасяването на кръстовището.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР