Рано сутринта в събота премахнаха металните решетки на вратите на

...
Рано сутринта в събота премахнаха металните решетки на вратите на
Коментари Харесай

Премахнаха металните решетки на вратите на Народното събрание

Рано сутринта в събота отстраниха металните решетки на вратите на Народното събрание, заяви БГНЕС.
Изработката им коства на данъкоплатците 34 хиляди лв., а цената на демонтажа все още не е известна.
Новите железни решетки в Народното събрание ще бъдат отстранени без обжалвания. Това заяви пред публицисти в петък ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Той посочи, че ще бъдат спазени рекомендациите на Министерството на културата. „ Свързахме се с тях още през днешния ден да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за премахването и ще се съобразим с тях, без да апелираме “.
След това обаче Минчев посочи: "Нека да забележим какъв ще е размерът на глобата, тъй като може да е в най-малък или в по-висок размер. Това също постоянно има значение при взимане на решение дали да се апелира обещано разпореждане ".
Минчев уточни и началото на проблема – Той датира от януари, когато при митинга на „ Възраждане “ имаше пробив в сигурността.
В четвъртък съвещанието на Народното събрание стартира с декларация на парламентарната група на „ Възраждане “. Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с железни решетки, Народното събрание (НС) да бъде непрекъснато оградено с железни преграждения, се декларира в декларация от името на ПГ на "Възраждане ", огласена от Елена Гунчева от парламентарната естрада.
Страхът на ръководещите от хората, единствено месеци след избирането им във властта, минава в нелогични и позорни дейности, които демонстрират само неустановеност и предпочитание за борба, добави тя.
Срамно е народните представители да се опасяват от народа си, съобщи Гунчева.
В четвъртък от Министерството на културата подредиха да бъдат отстранени решетките на входа на Народното събрание.
Инспектори от Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното наследство” на Министерството на културата направиха незабавна инспекция по отношение на информациите за осъществена нерегламентирана интервенция по постройката на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна полезност от национално значение.
Решетките на входа на Народното събрание са били сложени по предложение на НСО, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР