Рано сутринта на 4 декември, крипто света изживя вълнуващ момент,

...
Рано сутринта на 4 декември, крипто света изживя вълнуващ момент,
Коментари Харесай

Биткойн преодоля 41 хил. долара с нов връх за 2023 и 144% доходност за годината

Рано сутринта на 4 декември, крипто света изживя трогателен миг, тъй като Биткойн още веднъж се увеличи до основна стойност от 40 хиляди $ - равнище, което не бе достигано от 19 месеца. Според данни от Cointelegraph Markets Pro и TradingView, новият връх на bitcoin за 2023 година е 41 350 $, което е удивително нарастване спрямо цената от началото на годината, от когато валутата се е покачила с над 144%. Етериум също отбелязва забележителен растеж, като се търгува за 2 245 $.
Ръстът на биткойн от началото на ноември
Факторите зад този прогресивен тренд са многочислени, макар че цената на най-голямата криптовалута към момента е с над 39% по-ниска от най-високото си равнище. Основният резултат идва от международните финансови пазари и реакцията им на скорошните мнения на централните банкери в Съединени американски щати. Пазарите реагираха позитивно на заявление на Федералния запас, което допуска по-мека парична политика и опция за понижаване на лихвените проценти в бъдеще. Тези фактори, и идния халвинг, способстват за укрепването на пазара. Това придвижване се случва на фона на рекордно високите цени на златните фючърси, които доближиха 2 087 $, след изказванията на ръководителя на Федералния запас, Джером Пауъл. Неговите мнения сътвориха разказа, че цикълът на стягане е достигнал своя връх, тласкайки доходността на облигациите надолу.



" Пазарът чака от ден на ден понижение на лихвените проценти през идната година и вложителите са все по-добре настроени във връзка с вероятностите за приложенията на Bitcoin ETF от някои от най-големите имена в ръководството на активи. Това е публично заявление за започване на бичи пазар и е евентуално цената да види още покачвания през идващите седмици ", написа за Cointelegraph Луси Ху, старши анализатор в Metalpha.
Реклама

Психологическия фактор от прекосяването на една " преграда " доста трансформира и ритейл настройките и се чака от ден на ден да се приказва, да се написа за и да се разяснява блокчейн бранша. Буквално часове след достигането на 40 хиляди $, биткойн към този момент нападна кота 42 хиляди, като се регистрира и забележителен интерес към директното владеене на Биткойн. Крипто медията CoinDesk оповестява, че сред 17 ноември и 1 декември, притежателите на Биткойн са изтеглили 37 000 BTC от централизирани тържища към лични портфейли, което допуска и голямо предпочитание за непосредствено ръководство на техните активи и е доста здравословно за мрежата.

На 1 декември изпълнителният шеф на MicroStrategy - Майкъл Сейлър разгласи, че компанията е закупила още 16130 биткойна на междинна цена от 36 785 $, като към тази дата има 174 530 биткойна на междинна цена от 30252 $ за биткойн. Новият аржентински президент Хавиер Милей също е фактор на крипто сцената, тъй като след оповестяването, че ще отстрани песото и ще закрие централната банка, мнозина спекулират, че биткойн може да бъде признат като публично платежно средство, по образеца на Ел Салвадор. Разбира се, това е много последна догадка за втората по величина латиноамериканска стопанска система.
Анализаторите плануват, че наклонност ще продължи.
Ръководителят на отдела за изследване и тактики в платформата за финансови услуги Мatrixport Маркус Тилен предвижда, че Биткойн може да доближи над 60 000 $ до април идната година и 125 000 $ до края на 2024 година. Той се осланя на историческия модел, съгласно който след всяка " меча " фаза на криптовалутите последва тригодишен " бичи " цикъл, като точно 2023 година се чака да бъде първата година от новия цикъл.
Реклама
" Исторически видяно, годините, когато премиите за копаене на биткойн биват намалявани на половина са възходящи. Копачите имаха податливост да натрупат биткойн преди всеки халвинг ", добавя Тилен.

В свое пресъобщение от 28 ноември, английската банка Standard Chartered предвижда, че биткойн може да доближи шестцифрена сума преди края на идната година заради " по-ранното от предстоящото въвеждане " на спот ETF в Съединени американски щати.

- последният от швейцарския управител на активи Pando Asset, който подаде документи на 29 ноември. Всички чакат утвърждение от Комисията по скъпи бумаги и тържища, в това число BlackRock и Grayscale, които се срещнаха с организация за хеширане на детайлности за техните ETF. Според анализаторите на Bloomberg ETF има 90% възможност всички ETF-и да бъдат утвърдени по едно и също време до 10 януари 2024. Съдържанието на тази публикация е предопределено единствено за осведомителни цели и не би трябвало да се преглежда като финансов съвет, капиталова рекомендация или предложение за търговия.
Свързани публикации Binancе ще заплати над 4 милиарда $ санкция в Съединени американски щати, а изпълнителният шеф се отдръпва 22 ноември 2023, 11:24 Bitcoin е съвсем 37 хиляди $, откакто евентуалното утвърждение на ETF е на финала 9 ноември 2023, 13:57 Големите очаквания: Защо всички чакат спот ETF върху биткойн 27 октомври 2023, 07:45 Трябва ми крипто, но в брой 20 октомври 2023, 07:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР