Рано сутринта на 3 май мечка слиза по улица във

...
Рано сутринта на 3 май мечка слиза по улица във
Коментари Харесай

Мечката във Владая най-вероятно е търсила храна

Рано сутринта на 3 май мечка слиза по улица във Владая, пресича централната улица и продължава надолу. Животното най-вероятно е на 2 или 3 години и съгласно локалните е слязло, с цел да търси храна. Експертите от Природен парк " Витоша " твърдят, че дивото животно не е рисково, а последната им инспекция демонстрира, че към 15 мечки обитават територията на парка.

Какви реакции разсъни в локалното население наличието на мечката?

Силен лай на кучета оглася улиците на Владая в утринните часове на 3 май. В обществените мрежи стана ясна и повода – бягаща по улиците мечка.

" Имаше причина за суматоха, защото от начало си помислихме, че не е в действителност мечка, само че много беше чудноват шумът ", споделя пред bTV Марио Маринов, гражданин на Владая.

Първоначално мечката минава край автобусна спирка, където към този момент има чакащи пасажери. Попада в обсега на фаровете на лек автомобил. Стреснато от светлината, животното бяга към страничните улици.

Минути по-късно друга камера снима по какъв начин двама мъже, които стоят на тротоара и си приказват, внезапно, очевидно уплашени, влизат в колите си. Точно в този миг край тях минава мечката.

" Започнала е да се усеща гладна, да търси храна. Ако би трябвало да го погледнем от хумористична позиция, мечката е предходна отсам през хранителния магазин, само че най-вероятно е бил затворен и не е съумяла да си напазарува ", разяснява локален гражданин.

Мечето към този момент е минало през Владая, тъй че няма място за терзание.

До отстрел се стига само в случай че дивото животно трайно е привикнало с обитаемото място и с лесния достъп на храна, разясняват от естествен парк " Витоша ".

" Сега в подобен интервал на годината сме, където към момента няма задоволително храна в планината и това е един метод животните да си набират в допълнение храна. Видимо е младо животно, само че не е бебе ", казва Никола Дойкин – специалист към дирекцията.

Все отново терзанието дали мечката още веднъж ще посети Владая, остава.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР