Рано или късно всеки е принуден да контактува с отровни

...
Рано или късно всеки е принуден да контактува с отровни
Коментари Харесай

Как интелигентните личностни се справят с отровните хора

Рано или късно всеки е заставен да контактува с отровни хора. Нарциси, патологични лъжци, социопати, манипулатори, клюкари… Това са единствено няколко образеца за сходни персони.

Отровните хора постоянно откриват метод да се вметнат в живота на другите, с цел да основават драма и безпорядък. По този метод те манипулират обществения кръг по този начин, че да дава отговор на потребностите им.

Често ползват тактиката „ разделяй и владей “, при която жънат семената на неустойчивостта, с цел да наподобяват незаменими в обществената група.

Действията на отровните хора постоянно са разследване от тяхната лична неустановеност. Те освен че могат да съсипят живота ви и да попречат на триумфа ви, само че и ви излагат непрекъснато на риск, дърпат ви до тяхното лично равнище и ви трансформират в техен огледален облик.

За благополучие, съществуват най-различни способи, посредством които можете да избегнете въздействието на този вид персони. Предлагаме ви 15 тактики, които интелигентните персони употребяват в сходни обстановки.

Игнорират хората, които търсят внимание

Често отровните хора се пробват да привлекат вниманието върху себе си на всякаква цена. Дори и някой различен да има рожден ден, една сходна персона ще успее да обърне нещата по този начин, че всичко да се завърти към нея.

Обикновено се стартира с нещо малко, прекъсва говорещите, излишно гръмък или провокиращ е и така нататък Ако не успее от първия път, държанието му става още по-драстично, стартира разногласия, недоволства, работи разрушително и така нататък

В една естествена обстановка всеки би трябвало да може да се изкаже, да се пошегува или да се позабавлява. Социалният кръг не би трябвало да се върти към един-единствен човек.

Ако попаднете в сходна обстановка, най-хубавият излаз е просто да не обръщате внимание на този човек. Вместо това се пробвайте да прекарате повече време с по-тихите и резервирани членове на групата.

Не се доверят на клюкарите и не споделят секрети с тях

Отровните хора са склонни да споделят и най-дълбоките секрети с близките, единствено и единствено да завоюват краткотрайно интереса им. Освен това те постоянно осъждат или клюкарят зад тила на приятелите си и сътрудниците си.

Ако срещнете някой, който прави това, не се заблуждавайте, че той няма да клюкарства за вас, просто тъй като ви харесва или ви се доверява. Напротив – индивидът ще съобщи доверието ви на мига.

Отровните хора ще разискват някого с вас и момент по-късно ще отидат при него, с цел да му споделят какво е вашето мнение по въпроса. Това основава триене сред двама души, като отровната персона се озовава по средата и държи всички карти.

Тук приказваме за излъган и манипулативен способ за продобиване на другари или власт в дадена обществена група. Не се хващайте на тази измама.

Прекарват много време с правилни и лоялни другари

Интелигентните хора се обкръжават със здрава мрежа от правилни и лоялни персони. Те знаят, че не е належащо всеки да е техен другар, както и не всеки заслужава другарството им. В подмяна на това те възнаграждават обществения си кръг с преданост и доверие, а то работи двустранно.

Умните хора знаят, че същинското другарство е едно от най-ценните неща на този свят. То не трябва да бъде опорочавано от токсичните и отрицателни хора, на които не можете да имате доверие.

Избягват манипулативните хора

Манипулативните хора ще съсипят живота ви. Те си играят с възприятията ви, с цел да ви накарат да постъпите по избран метод, който ще подкрепи задачите им. Компулсивните манипулатори постоянно имат малко позитивни качества. Затова най-добре просто ги избягвайте.

Първо обаче би трябвало да ги разпознаете. Често или изпитвате мощни или нестабилни страсти, когато сте измежду тях? Гнява, неспокойствие, горест, некомпетентност? Често ли се питате за какво са споделили обещано нещо? Подозирате ли ги в измамност?

Ако отговорите са „ да “, то най-добре избягвайте тези хора.

Оставят лъжците да се оплитат в личните си неистини

Токсичните хора лъжат компулсивно – освен останалите, само че и самите себе си. Те вършат всичко допустимо, с цел да се убедят, че лъжите им са действителност. Естествено, мъчно е да поддържаш съответна мрежа от неистини.

Много елементарно е да си припомниш събитие, което се е случило в реалност. Но когато става дума за измислени истории, тук към този момент нещата загрубяват. Лъжците постоянно се саморазобличават, като стартират да си опонират с други неистини.

Не се заместват в дребните кавги и заобикалят драмата

Повечето хора избират да резервират причините си за себе си и за индивида, с който спорят. При отровните е тъкмо противоположното. Те обожават да популяризират мръсното долни дрехи в общественото пространство и когато се развихри свада, упорстват всеки да вземе страна. Няма значение дали сте забъркани или не (или даже дали познавате спорещите). Отровната персона няма да ви разреши да останете неутрални.

Често кавгите сред един или повече токсични души водят до същински прелом, като почтените наблюдаващи се трансформират в най-големи жертви.

Един израз обаче би могъл да ви избави: „ Това няма нищо общо с мен. “

Противопоставят се на грубияните

Това е може най-важният детайл в оправянето с отровните хора. Да се противопоставяме на грубияните във всеки един миг.

Повечето естествени хора ще защитят уязвимите и ще оказват помощ на нуждаещите се. Токсичните от своя страна възприемат за плячка всеки, който е по-слаб от тях. Затова е значимо да им се опълчваме – освен поради нас самите, само че и поради близките.

Игнорират обидите

Обидите идват под най-различни форми, само че може би най-ефективни са тези, дегизирани като похвали. „ Никога не бих имал смелостта да облека това “, „ Толкова си занимателен, даже не го осъзнаваш “, „ Толкова благ човек си “. Това са единствено част от обиди, поднесени под формата на комплимент. Подобни изявления постоянно ви карат да се питате какво е желал да каже индивида насреща. Просто ги игнорирайте.

Не толерират самосъжаляващите се хора

Токсичните постоянно си слагат маска на беззащитност, с цел да подмамят и манипулират останалите, с цел да се измъкнат от отговорност. Със сигурност сте чували изявления от вида „ Не мога да ти върна парите, тъй като не мога да си намеря работа “. А не могат да си намерят работа, тъй като нямат нужната подготовка. Нямат нужната подготовка, тъй като учителят им не се е отнасял както би трябвало да с тях. И тъй наречените и така нататък

Винаги има причина за неуспеха им и постоянно вие сте тези, които би трябвало да разрешите казуса. Ако не го извършите, значи сте като всички останали – не ги третирате както прилича.

Нормално е човек да изпитва някакво самосъжаление – да вземем за пример след гадна разлъка, гибел в фамилията или нещо сходно. Но рано или късно обстановката би трябвало да бъде загърбена. Трябва да продължим напред. И това е само и единствено наша отговорност, ничия друга.

Самосъжаляващите се хора живеят в един непрекъснат цикъл на бедност. Те не вършат безусловно никакви старания, с цел да трансформират живота си. Ако избягвате тези персони и отказвате да оправдавате апатията им, няма да бъдете забъркани в техния депресиращ свят, изпълнен с непрекъснати провали.

Изискват директни отговори на въпросите си

Отровните хора вършат всичко допустимо, с цел да дават неразбираеми, подвеждащи или необвързващи отговори. Целта им е хем да задържат информацията за себе си, хем да избегнат евентуалното заблуждение под някаква отговорност на по-късен стадий.

Трикът в тази ситуация е да им задавате въпроси, на които може да се отговори единствено с „ да “ или „ не “. По този метод ще придобиете по-ясна визия за желанията им.

Инфо: obekti

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР