Рано или късно човек започва да се замисля за смъртта

...
Рано или късно човек започва да се замисля за смъртта
Коментари Харесай

Медицинска сестра разкри признаците на приближаващата смърт


Рано или късно човек стартира да се замисля за гибелта – за своята или за тази на най-близките си хора. Въпреки това, когато тя към този момент е на прага, се оказва, че не сме подготвени да я посрещнем.

Безпокойството, подбудено от близостта на приближаващия неминуем край, постоянно се дължи на неналичието на познания.

В профила си в TikTok тя споделя за част от признаците, които сигнализират, че гибелта чука на вратата.

Знаейки сигналите, може би ще ви е доста по-лесно да преминете през този сложен миг. 

По думите на Пени Смит, в последните седмици от живота си пациентите в приюта спят доста, ядат доста малко и се затварят в себе си. Няколко дни преди края си пък започват да приказват, че " отиват на странствуване " или се " връщат вкъщи ", стартират да виждат умряли близки или да преглеждат движимостите си, отбелязва Смит, представена от jenata.blitz.bg.

" Дишането им се трансформира, одобряват по-малко течности, спят непрестанно и не могат да задържат урина ", прибавя тя.

А когато от гибелта ги разделят единствено часове, краката и ръцете им са ледени, телесната температура - висока, потят се мощно и душат мъчно, което нормално е предсмъртно хъркане, споделя още здравната сестра. 

" В последните си минути пациентите стопират да дават отговор на въпроси, вратът им е обтегнат, очите им са отворени, само че погледът им е имобилен, а дишането им е затруднено ", показва в умозаключение тя.

В друго свое клипче здравната сестра изброява главните неточности, които хората позволяват, когато околните им си отиват. 

На първо място Смит показва, че в подобен момент роднините или приятелите на умиращите ги карат да ядат и пият принудително.

" Умиращото тяло не се нуждае от храна и не е нужно да му давате вода. Тялото се изключва и не може да употребява нищо ", изяснява тя.

Освен това специалистката поучава околните на умиращи да не отхвърлят препоръчаните от лекарите болкоуспокояващи препарати.

" Някои хора считат, че по този метод ги убиват, само че това не е по този начин ", акцентира Смит.

По думите й, медикаментите, които предписват лекарите, са в безвредни дози.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР