Ранното заспиване води до много предимства за човешкото тялоРанното заспиване

...
Ранното заспиване води до много предимства за човешкото тялоРанното заспиване
Коментари Харесай

Защо идеалното време за заспиване е 22:00 часа?

Ранното заспиване води до доста преимущества за човешкото тяло

Ранното заспиване крие редица изгоди и доста хора го практикуват. Колкото и да сте заети, пробвайте си да си налагате да си лягате по-рано. Учените са открили, че 22:00 часа е идеалното време за заспиване. Ето за какво:

1. Възползваме се оптимално от първокласен сън.

Когато си лягаме рано, извличаме максимума от изгодите на съня. Всички знаем, че сънят е разграничен на цикли, само че знаете ли, че най-спокойният и първокласен сън е сред 22:00 часа и 2:00 часа. сутринта. Ако желаете да сте отпочинали, това е най-хубавото решение. Според изследванията ранното заспиване има още една значима изгода – оказва помощ ни да стопираме отрицателните мисли, които имат неприятния табиет да ни атакуват късно през нощта и да ни държат будни часове наред, написа.

2. Тялото ни е във форма.

Когато се намираме в цикъла на бездънен сън, тялото ни се лекува, като създава хормони за напредък и възобновяване. Тази решаваща активност ще подсигурява, че сме в най-хубавата форма за идващия ден. За да стартира отделянето на растежен хормон, сънят би трябвало да е бездънен, като първият пик в пулсово секретираните „ порции ” HGH е към 1:00 часа през нощта, което значи, че с цел да хванем „ първия трен ” на растежния хормон, би трябвало да си легнем преди 23:00 часа вечерта.

3. Нивото на стрес пада.

Недоспиването е извънредно нездравословно. Прави ни изнервени, изтощени, разсеяни. Значително се покачват равнищата на хормона на напрежението кортизол в тялото, което ни кара да се усещаме тревожни и несъмнено се отразява отрицателно на здравето ни. По-ранното заспиване, което обгръща и по-дългите интервали на бездънен сън, може да управлява равнищата на кортизол. Това от своя страна ще ни обезпечи възприятие на презареждане и жизненост денем.

4. Намалява се рискът от заболявания.

Според изследванията хората, които заспиват по-рано, са по-здрави спрямо тези, които работят нощни смени или са „ нощни птици “. Най-честите болести на постоянно недоспиващите си са диабет вид 2, сърдечни болести и високо кръвно налягане. Имунната система като цяло спада и затова по-лесно се разболяваме.

5. Спомага за по-добър надзор на страстите.

Когато сме се наспали, умеем по-добре да владеем личните си страсти, само че и също по този начин ни оказва помощ и да разбираме страстите на другите. Хората, които спят задоволително, нормално са по-щастливи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР