Рангел Бизюрев, който бе обвинен в убийството на Димитър Малинов

...
Рангел Бизюрев, който бе обвинен в убийството на Димитър Малинов
Коментари Харесай

Заловеният в Дания убиец на Митко от Цалапица сменил 4 самоличности

Рангел Бизюрев, който бе упрекнат в убийството на Димитър Малинов от Цалапица, е  бил хванат от полицията в Дания след 4-месечно търсене от родните управляващи. Оказва се, че килърът е сменил 4 пъти самоличността си, до момента в който се е укривал в разнообразни страни.

 

30-годишният Рангел е бил задържан в сряда сутринта от полицейските сили в Кралство Дания в дребен недодялан град, до момента в който миел стъкла, излиза наяве от изявление на шефката на пловдивската окръжна прокуратура Ваня Христева.

 

Запознати показват, че информацията за местонахождението на Рангел е постъпила в полицията в Дания от задгранична полицейска работа, а не от българските управляващи. 30-годишният Рангел беше търсен къде ли не по искане на България от съвсем 4 месеца, откакто на 20 юли т.г. умъртви от пердах 24-годишния Димитър Малинов.

 

Жертвата Димитър Малинов

Убийството в Цалапица притегли медийно внимание и заслужено публично отвращение с помощта на фамилията на убития Димитър Малинов. Трупът на 24-годишния мъж беше изровен от спонтанен плитък гроб под строителни боклуци в покрайнините на Цалапица седмица по-късно, откакто майката на жертвата насочи криминалистите към мястото на престъплението.

Заради нескопосаното следствие килърът на Митко – Рангел, съумя да избяга от България, откакто на 24 юли отлетя за Франкфурт през аерогара „ София “. Това провокира шумни митинги в града и докара до уволненията на шефовете на полицията в Пловдив и Стамболийски.

 

Соченият за палач Рангел Бизюрев

Докато Рангел беше дирен безуспешно от полицията в Германия, като съпричастни към убийството на Митко бяха задържани 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови. Според следствието точно братята са подмамили Димитър да излезе от вкъщи си, подлагайки го на Рангел Бизюрев. Братята станали очевидци по какъв начин Рангел умъртвил от пердах Митко, а по-късно близнаците помогнали на убиеца да заровят натрупа на жертвата.

 

Впоследствие Рангел се укривал 4 дни в къщата на близнаците преди на 24 юли да отлети за Германия.

Запознат с дейностите по издирването на Рангел Бизюрев разкрива, че той е употребявал 4 подправени персонални карти на български жители, евентуално купени още преди бягството му от България. Смята се, че Рангел се е снабдил с тестето подправени документи от пловдивска незаконна група, профилирана в изработването на подправени документи за идентичност. На черния пазар подправена персонална карта се търгува сред 500 и 3000 лв..

 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови

„ С другите подправени документи за идентичност Рангел е обиколил половин Европа, без да бъде хванат. След като полицията в Германия е стартирала издирването му, той е избягал в Нидерландия. Има данни, че се е укривал и във Франция и Италия, преди да се озове в Дания, където беше хванат “, разкрива осведомен.

 

Думите му се удостоверяват и от началника на бранш „ Издирване ” в Главна дирекция „ Национална полиция " Стефан Джолев, съгласно който Рангел е употребявал подправени документи за идентичност.

 

От изказването на Джолев пред медиите стана известно и друго – че Рангел е бил подпомаган и укриван от българи, живеещи зад граница.

Джолев остави без коментар слуха, че местонахождението на килъра е било издадено от българин, работещ като строителен служащ в Дания, който научил, че търсеният за грубо ликвидиране Рангел Бизюрев от няколко дни е в същия град, и самичък подал информация до локалната полиция.

 

След като стана известно, че Рангел Бизюрев е арестуван в Дания, майката на убития Митко – Атанаска Бакалова, стартира версията, че той може да не е физическият палач на сина й, а да е поел непозната виновност, намеквайки, че подозира близнаците Борислав и Валентин Динкови като екзекутори на Митко.

 

„ Рангел няма финансова опция да си купи подправени документи за идентичност и да обикаля половин Европа, без да бъде хванат. Някой му е дал пари и контакти. Братята близнаци имат финансова опция. В Цалапица се мълви, че Борислав и Валентин са пребили Митко, тъй като той се задявал с момиче, което единият от близнаците харесвал “, настояват околните на убития Димитър Малинов.

 

До този миг Валентин и Борислав Динкови са привлечени като обвинени като помагачи в убийството на Рангел, макар настояването на майката на починалия Димитър, че братята би трябвало да бъдат съдени наедно с Рангел Бизюрев като убийци на сина й. Според шефката на окръжната прокуратура в Пловдив Ваня Христева след изгонването на Рангел в България ще се вършат очни ставки и ще се ревизират версии, като не е изключен и нов следствен опит и бъдещо прецизиране на обвиняванията по отношение на близнаците Борислав и Валентин.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Димитър Малинов Цалапица убийство близнаци Рангел Бизюрев Борислав и Валентин Динкови Ваня Христева Атанаска Бакалова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР