Ранени са няколко от пожарникарите, които се опитват да ограничат

...
Ранени са няколко от пожарникарите, които се опитват да ограничат
Коментари Харесай

Продължава битката със силните пожари в Калифорния

Ранени са няколко от пожарникарите, които се пробват да лимитират разпространяването на горските пожари в американския щат Калифорния. Трима от тях са били откарани с хеликоптер в болница. Те са били част от група от 14 огнеборци, оказали се заобиколени от огъня в националния парк Лос Падрес в региона Биг Сур в централната част на калифорнийското крайбрежие, съобщи ДПА, цитирайки Горската работа на Съединени американски щати.

В борбата с 25 огромни пожара в Калифорния вземат участие общо към 14 000 пожарникари. Губернаторът Гавин Нюсъм благодари на всички, които оказват помощ щатът да се оправи с "историческите ", както ги назова, пожари. Пламъците към този момент са опустошили рекордно огромна повърхност от над 8000 квадратни километра, въпреки че пикът на сезона на пожарите, който е през есента, занапред следва, означи губернаторът. Последиците от климатичните промени са пределно ясни, акцентира той.

Пожарът, който бушува от петък в планината Сиера Невада на към 370 километра от Сан Франциско, продължава да се популяризира в труднодостъпни горски региони. Той към този момент е унищожил повече от 60 къщи и към този момент не е под надзор, сподели противопожарната работа, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки гъстия пушек и рисковите условия за полет туристи и летовници не престават да посещават региона. Наложило се е доста от тях да бъдат спасявани от рисковата зона с военни хеликоптери. Вчера военните са помогнали на повече от 200 души, заяви в Туитър Националната армия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР