Ralph Lauren дебютира с първата си цифрова модна линия във

...
Ralph Lauren дебютира с първата си цифрова модна линия във
Коментари Харесай

Ralph Lauren продава цифрови стоки в метавселената на Roblox

Ralph Lauren дебютира с първата си цифрова фешън линия във виртуалния свят на Roblox. Компанията, известна най-добре със своите поло ризи, предлага преживяване " Зимно бягство " в онлайн вселената на Roblox. Играчите могат да се насладят на действия като кънки на лед, до момента в който пазарят ретро спортни дрехи от сбирката на дизайнера от 90-те. Очаква се продуктите да костват от 125 до 300 Robux, или към 1.25 до 3 $, оповестява Bloomberg.

Новият ход на Ralph Lauren не е неочакван. Водещи фешън къщи, от Gucci до Balenciaga и Burberry, развиват цифрови артикули, които в никакъв случай няма да бъдат употребявани от купувачите. Гигантът за спортно облекло Nike също си партнира с Roblox, с цел да сътвори виртуален свят, наименуван Nikeland. Той ще разреши на потребителите да обличат своите аватари в облекла и маратонки на Nike и ще включва арени и здания на Nike, които ще разрешат на играча да се състезава в игри. Засега оборудванията ще бъдат безвъзмездни за потребление.

Ralph Lauren счита, че пазарните благоприятни условия за търговия на дребно във виртуални пространства са обилни. " С наклонността, която виждаме да пораства, ние в действителност имаме вяра в това като предстоящ поток от доходи, сподели представител на компанията, добавяйки: NFT са неизменима част от нашите бъдещи проекти. "
Купи облекла за аватара си
The Dematerialised, английска стартъп компания, която съоснователката Карина Нобс назовава " цифровия повсеместен магазин на вашите фантазии ". The Dematerialised продава виртуални първокласни артикули, които ще съществуват единствено онлайн. Първият артикул, който излезе на 12 декември 2020 година, беше сребърен пуловер на цена от 121 евро (137 долара). 1212 цифрови изображения бяха продадени в границите на три часа. Нобс работи с Fabricant, нидерландска виртуална фешън къща, където потребителите основават извънредно облекло за своите цифрови аватари в обществени платформи. Сътрудничеството с Fabricant означи най-скъпата продажба в магазина на The Dematerialized до момента: 9 хиляди евро за една дреха, или по-точно - недреха.
Реклама
Купувачите получават NFT или незаместим токен, който е виртуален документ за благосъстоятелност, който работи въз основата на блокчейн технология. С това доказателство за достоверност притежателят може да покаже дамска чанта или рокля във VRChat, където десетки хиляди консуматори се срещат всекидневно посредством своите аватари - и парадират с находките си.
(Виртуална) действителност
Може да наподобява неуместно да харчите огромни суми за предмети, които в никакъв случай няма да можете да докоснете или задържите, само че геймърите от дълго време употребяват цифрови облекла, с цел да утвърдят своята онлайн еднаквост. Ръководителите в стилната промишленост одобряват наклонността съществено, изключително откакто Фейсбук се ребрандира като Meta Platforms Inc. Компанията цели да се концентрира върху основаването на симулиран цифров свят, където потребителите могат да взаимодействат като че ли в действително физическо пространство. Изведнъж тази нишова процедура има капацитета да се взриви.

" Аватарите ще бъдат толкоз постоянно срещани като профилните фотоси през днешния ден, само че вместо статично изображение, ще бъдат живи 3D представяния на вас, вашите изражения, вашите жестове, изясни Зукърбърг. Ще имате дрешник от виртуални облекла за разнообразни мотиви, проектирани от разнообразни компании. "

Модната промишленост e един от първите браншове, които минават към метавселената. Това се дължи на обстоятелството, че при направата на цифрова мода няма първични материали за закупуване, а трудът е най-малък, виртуалните облекла носят съвсем напълно облага. Ушиването на същинска дреха лишава дни или даже седмици, спрямо коригирането на авансово програмирани шаблони за облекла, което може да отнеме минути. Оформянето на дизайни в метавселената също отваря големи благоприятни условия за творчество. В последна сметка облеклата могат да наподобяват, както дизайнерът пожелае - рестриктивните мерки, които нормално се постановат от пазарната деловитост, изчезват в метавселената.
Реклама
Още повече че представянето на нови сбирки преди произвеждане ще понижи непотребни разноски и ще отстрани свръхпроизводството. Чрез виртуално фешън ревю потребителите ще могат да вършат поръчки от своите екрани, позволявайки на марката да създава физически единствено това, което към този момент е продадено - вместо да цялостни физическите си магазини с същински облекла, които могат да не се продадат. Аватарите ще имат вградено оразмеряване и ще могат да тестват моделите.

Анализатори на Morgan Stanley споделиха предишния месец, че премиум NFT, които включват цифрова мода, могат да доближат 50 милиарда евро (около 56 милиарда долара) до 2030 година, като колекционерските продукти нарастват в известността си.

Roblox регистрира 47.3 млн. дейни консуматори на ден през третото тримесечие на годината. Играчите постоянно трансформират външния тип на своите аватари, като 1 от 5 го прави всеки ден, сподели Кристина Уутън, вицепрезидент на Roblox за световни партньорства с марки.

" Мога да си показва ден, в който играчите пробват продукти в Roblox, след което щракват върху бутон, с цел да ги доставят в действителния свят ", сподели тя в изявление.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Банки и финанси 3 Енергетика 1 Банки и финанси 2 Политика 3 Енергетика 1 Политика Реклама Metaspace оттатък Фейсбук
По-рано тази година Фейсбук показа проектите си за създаване на метавселена и прекръсти бизнеса си на Meta. Във визията на Зукърбърг тя е нещо като всеобхващащ интернет, където виртуалните прекарвания и светове ще споделят някакво равнище на съгласуваност, ще имат оперативна съгласуемост и всеки ще има еднаквост (примерно посредством собствен аватар). Концепцията за виртуална галактика обаче надалеч не е концепция на Фейсбук. Kитайският колос за обществени медии и игри Tencent също навлиза в метавселената и специалисти споделят, че виртуалният свят може да се оформи като борба сред Meta и Tencent, който има стратегически партньорства с Epic Games и платформата за игри на Roblox.

Платформата за видеоигри Roblox Corporation разгласи проекти за метавселена едвам през ноември, и към този момент има партньорства с значително водещи марки. Компанията споделя, че желае да сътвори виртуално пространство, където хората могат да " се събират в границите на милиони 3D прекарвания, с цел да учат, работят, играят, основават и поддържат връзка ".

Главният изпълнителен шеф на Roblox Дейв Бачуки означи по-рано тази година пред The Wall Street Journal, че компанията вижда своята 15-годишна платформа като център за виртуални и потапящи прекарвания, където хиляди могат да посещават дружно концерти, учебни срещи или срещи на личния състав. Компанията е вложила съществено в технологиите и е разширила наемането на личен състав, с цел да поддържа тези виртуални прекарвания.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР