Ралито на биткойна, което започна през месец октомври, продължава с

...
Ралито на биткойна, което започна през месец октомври, продължава с
Коментари Харесай

Цената на биткойна скочи до $36 847 и продължава да расте

Ралито на биткойна, което стартира през месец октомври, продължава с цялостна мощ. В 02:47 ч. наше време главната криптовалута нарастна до 36 031 $, както оповестява Порталът Coindesk, който прави непрестанен мониторинг на всички съществени криптовалути. Към 3:48 часа бе видяна промяна и цената на първата криптовалута слезе до 35 850 $. Но все още на писането на този материал (11:30 часа наше време) биткойнът към този момент се търгува при цена 36 847 $, като наклонността е възходяща.

Да напомним, че за финален път цената на биткойна надвиши 36 хиляди $ на 6-ти май 2022 година

 

Биткойнът пораства най-вече поради информацията, че скоро може да бъде утвърден първият ETF (exchage traded fund) за биткойни.

Има и различен миг. На 15-ти септември Държавният дълг на Съединени американски щати надвиши 33 трилиона $. Казано най-общо държавният дълг на Съединени американски щати е размерът на дълга, който федералното държавно управление дължи на кредиторите, а те могат да бъдат както частни юридически и физически лица (като жители и задгранични инвеститори), по този начин и страни и крупни капиталови фондове. Вашингтон взема пари назаем, с цел да покрие бюджетния недостиг, който се следи към този момент повече от 20 години.

Това е повода ФЕД да спре да покачва главния лихвен %, а това е един от главните фактори за поевтиняването на биткойна и обвързваните с него криптовалути. Всички тези фактори демонстрират, че цената на биткойна с доста огромна възможност ще продължи да пораства.

По-рано аналитикът на Bernstein Гаутам Чугани съобщи, че цената на биткойна може да доближи 150 000 $ до 2025 година Добре познатата на пазара компания чака Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати да утвърди биткойн-ETF до първото тримесечие на 2024 година

Припомняме, че рекордният връх на биткойна беше към 69 000 $, като този връх криптовалутата доближи през ноември 2021 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР