Рали Португалия, пети кръг от световния автомобилен шампионат на ФИА

...
Рали Португалия, пети кръг от световния автомобилен шампионат на ФИА
Коментари Харесай

Отложиха рали Португалия заради коронавируса

Рали Португалия, пети кръг от международния авто шампионат на ФИА за сезон 2020, беше отсрочено поради пандемията от ковид.

Надпреварата трябваше да се състои от 21 до 24 май, а уредниците от "Automоvel Club de Portugal " се надяват тя въпреки всичко да се организира по-късно през годината.

"Заради сериозната обстановка "Automоvel Club de Portugal " беше заставен да анулира португалския кръг от международния рали шампионат на ФИА за сезон 2020. Правим всичко допустимо стартът въпреки всичко да се състои през тази година в края на октомври ", се споделя в формалното известие на уредниците.

"Automоvel Club de Portugal " надълбоко съжалява, че трябваше да вземе това решение. Но това е рационалното решение, тъй като би трябвало да мислим за хилядите последователи, тимове, общини, спонсори и всички хора, които са ангажирани. Организирането на надпреварата през 2019 година внесе над 142 милиона евро в националната стопанска система. Вече направихме нужното и кандидатствахме за включване в календара на международния рали шампионат за 2021 година за датите през май ", се споделя още в известието./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР