Ралф Сундберг, който ритна в главата камериерка в хотел в

...
Ралф Сундберг, който ритна в главата камериерка в хотел в
Коментари Харесай

Шефът на несебърския съд опонира на Цацаров за делото срещу шведа

" Ралф Сундберг, който ритна в главата камериерка в хотел в курорта " Слънчев бряг ", получи, съгласно Наказателния кодекс, оптималната присъда ", съобщи на нарочна конференция ръководителят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов. Магистратът посочи, че шведът е бил неосъждан и се освобождава от наказателна отговорност по член 78а.

Пресконференцията бе свикана, тъй като предходната вечер основният прокурор Сотир Цацаров дефинира присъдата (глоба 4500 лева.) като унизителна, както за потърпевшата българка по този начин и за нашето правораздаване, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска да научи името на съдията по въпросното дело.

Санкцията, планувана от Наказателния кодекс е от 1000 до 5000 лв.. В рамките на посочените в закона граници на наказването, правосъдната инстанция е определила и наложила наказване от 4500 лв., което се приближава до оптималния размер на законово откритата горна граница, показаха от съда в Несебър.

" Изпратих SMS на Корнелия Нинова с името на съдийката, само че няма да слизам на равнището на политиците с коментар по такива условия ", съобщи Евгени Узунов. Той разкри, че арбитър по делото е била Йорданка Майска-Иванова, която е с 20 годишен стаж и била извънредно умел арбитър. Узунов натърти, че решението на Районния съд в Несебър кореспондира изцяло с българското законодателство и е изцяло законосъобразно.

" Присъединявам се към думите на основния прокурор и бих подкрепил законодателна смяна ", добави най-после Узунов.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък написа на профила си във Facebook:
„ И през днешния ден в гр. Трън доста хора ми се оплакаха от незаслужено правораздаване. Вчера Съюзът на съдиите изиска да се извиня за коментара си за наложената санкция на шведа, ритнал в главата наша сънародничка. Главният прокурор също дефинира наказването като унизително, само че подобен бил законът. Готова съм да диспутирам с тях за член 78А, алинея 7, която споделя, че наказателната отговорност не се заменя с административна санкция, когато действието е осъществено в пияно положение. ”

Нинова написа също по този начин, че този спор през медиите няма да реши нито един проблем. „ Прехвърлянето на отговорност от правоприлагащите органи на тези, които пишат законите и назад, 27 години докара до крещящото възприятие за неправда у народа ни. Ако и този път оставим нещата по този начин, ще има идващ случай на чужденец, пристигнал, наритал българин и отпътувал си по живо по крепко. Ето за какво ще желая среща с Главния прокурор и Съюза на съдиите, на която да обсъдим причините си и дружно - Народно заседание, прокуратура и съд, да създадем по този начин, че това повече в никакъв случай да не се повтаря ”, добавя тя.

На фотографията: Ралф Сундберг
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР