Ръководството на ВМРО в Петрич излезе с публична декларация, в

...
Ръководството на ВМРО в Петрич излезе с публична декларация, в
Коментари Харесай

Патриотите от Петрич поискаха оставката на главния архитект на общината заради казуса „Рупите“

Ръководството на Вътрешна македонска революционна организация в Петрич излезе с обществена декларация, в която желаят оставката на основния проектант на общината Владимир Митрев, поради проблема със застрояването на Рупите.

“През последните няколко дни станахме очевидци на абсурда със строителството в местността Рупите. На този декор още веднъж пред цялата общност на напред във времето излезе въпросът – чии ползи обслужва основният проектант на Общината Владимир Митрев – публичните, или нечии частни интереси”, пишат от организацията до медиите и до кмета Димитър Бръчков.
 11  рупи митинг
“Подчертаваме – отнася се за СПА комплекс, който се разгръща върху три имота, а не става дума за къща за посетители. Но в фрапантно нарушаване на условията на РИОСВ-Благоевград, Владимир Митрев вместо едно общо, е издал няколко обособени позволения за градеж. Така изкуствено е понижил категорията на обекта, който по този метод към този момент предстои на оценка от ръководения от архитекта Общински експертен съвет, а не от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Заобикаляйки условията за комплексност, основният проектант издава няколко строителни позволения за обособени обекти с по-ниска категория. Така притежателят на обекта ще заплати по-ниски такси, в сравнение с в случай че е било издадено позволение за градеж на комплекс”, показват в декларацията си патриотите от Вътрешна македонска революционна организация в Петрич.

Грижата за персоналния интерес на вложителя на градежа – Валентин Парапунов, е била съществена за основния проектант. Няма действителна оценка от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда, и не се знае каква щета ще окаже този обект върху околната среда, което би трябвало да бъде съществена грижа на Митрев. Никой не уведомява обществеността, че става дума за триетажни здания: на първи стадий се построяват първи и втори етажи, а на втория стадий – третите етажи, възмущават се още от Вътрешна македонска революционна организация и считат, че основния проектант би трябвало да подаде оставка.

Припомняме, че преди 10 дни хората там стачкуваха против градеж на СПА център покрай храма на Ванга, а кметът бе заставен да спре краткотрайно градежа поради публичните настроения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР