Ръководството на УМБАЛ-Пловдив е предприело всички мерки, за да не

...
Ръководството на УМБАЛ-Пловдив е предприело всички мерки, за да не
Коментари Харесай

УМБАЛ-Пловдив: Правим всичко възможно, за да не ни спрат тока

Ръководството на УМБАЛ-Пловдив е подхванало всички ограничения, с цел да не допусне прекъсване на тока на болничното заведение. Това оповестяват от лечебното заведение в известие до медиите.
Припомняме, че по-рано през днешния ден (4 юли) стана ясно, че най-голямата болница в Пловдив може да остане без ток от 9 юли, откакто търговец на свободния пазар е изискал от " Електроразпределение Юг " да изключи зареждането на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) - Пловдив, за насъбрани отговорности за електрическа енергия,
" Веднага са осведомени Министерство на енергетиката и Министерство на здравеопазването, откъдето въпросът бе импортиран в незабавен порядък за разглеждане на днешното съвещание на Министерски съвет ", написа още в известието.
От него излиза наяве, че управлението на болничното заведение има уверението, че избрана сума ще бъде изпратена за погасяване на част от задъжението към търговеца на електрическа енергия.
Ръководството поддържа непрекъснат контакт с компанията, снабдител на ток, с която ще води договаряния остатъкът от сумата да бъде доизплатен на 25 юли, когато болничното заведение ще получи заработените средства по контракта с НЗОК.
" Ситуацията е динамична, управническият екип е по отношение на всички институции, с цел да не се стига до изключване тока и до нежелани последствия от нея за нашите пациенти ", се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР