Ръководството на Тотнъм отрече, че се водят преговори за продажбата

...
Ръководството на Тотнъм отрече, че се водят преговори за продажбата
Коментари Харесай

"Тотнъм" отрече клубът да се продава

Ръководството на " Тотнъм " отхвърли, че се водят договаряния за продажбата на клуба. Според " шпорите " финансирането на новия стадион е обезпечено и притежател остава Джо Луис.

" Бордът на шефовете не e провеждал никакви диалози, свързани с предложения за продажбата на клуба ", написа в уеб страницата на " Тотнъм ".

В неделя британските медии излязоха с информацията, че американска компания Iconiq Capital, в която присъединяване има притежателят на " Facebook " Марк Зукербърг, обмисля оферта от 1 милиарда паунда за " шпорите ".

В момента " Тотнъм " построява нов стадион с потенциал от 61 500 фенове на мястото на остарелия " Уайт харт лейн ". Строежът е на стойност 800 млн. паунда, като се чака да завърши до началото на сезон 2018/19.

Фотогалерия: Вълнението на "Тотнъм " и почитателите му при раздялата с "Уайт харт лейн " >

През идващия сезон " шпорите " ще играят домакинските си мачове на " Уембли ".

На 31 май тази година управлението на " Тотнъм " изтегли заем от 400 млн. паунда, който ще би трябвало да погаси в границите на пет години. Финансирането идва от три американски банки - Bank of America, Goldman Sachs Bank и HSBC.

" Бордът има вяра, че съглашението за финансиране е оптималното решение в полза на почитателите, служащите и акционерите и за бъдещото развиване на клуба ", се споделя още в изказването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР