Ръководството на прокуратурата категорично се противопоставя на опитите за обвързване

...
Ръководството на прокуратурата категорично се противопоставя на опитите за обвързване
Коментари Харесай

Прокуратурата: Неуспехите на власта не са свързани с главния прокурор

Ръководството на прокуратурата изрично се опълчва на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт за фигурата на основния прокурор. Свидетели сме на политици, които внушават, че развиването и просперитета на България зависи от основния прокурор. Вместо да се търсят решения за проблемите, фокусът се измества към основния прокурор. Планът за възобновяване не е обвързано с това, задачата е премахване на основния прокурор и преодоляването на прокуратурата. Това обявиха от управлението на прокуратурата на брифинг пред медии.

Според прокуратурата, въвеждането в проекта на ограничения, обвързвана с промени със правосъдната власт, е по гледище на служебния кабинет, а не на Европейска комисия. Твърди се, че България ще загуби милиарди лв. поради неналичието на отчетност и надзор и на основния прокурор.

" Задължени сме да разбираем, че механизмът за възобновяване е главният дирек за възобновяване на Европа, който обезпечава финансова поддръжка за страните от Европейски Съюз, за намаляване на социлните и стопански последици от рецесията с COVID-19 ", обявиха още от държавното обвиняване.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР