Ръководството на Премиър лийг и телевизиите, които държат правата за

...
Ръководството на Премиър лийг и телевизиите, които държат правата за
Коментари Харесай

Оформя се конфликт между Премиър лийг, правителството и телевизиите за мачовете през следващия сезон

Ръководството на Премиър лийг и малките екрани, които държат правата за излъчването на мачовете в Англия, са влезели в нови тежки договаряния, които могат да прераснат в мъчно разгадаем спор. Според " Дейли Мейл " държавното управление на Англия има условие всички мачове от идващия сезон да имат телевизионно покритие, до момента в който публиката не се завърне напълно на стадионите. Компаниите се съгласиха да създадат това до края на актуалната акция, като значителен брой срещи се излъчват безусловно гратис. Sky Sports и BT Sport, които са главните притежатели на правата, обаче отхвърлят същата скица да продължи да се употребява и през идната акция, тъй като това ще донесе загуби на въпросните компании.

Ръководството на Премиър лийг се намира в много деликатна обстановка, тъй като желае да почете настояването на държавното управление, само че в същото време се стреми телевизионните оператори да бъдат удовлетворени, защото те обезпечават забележителна част от приходите на клубовете.

Sky и BT заплатиха близо 5 милиарда за правата за мачовете в Премиър лийг за интервала сред 2019-а и 2022-ра, само че фирмите се тревожат, че могат да изгубят доста клиенти, в случай че има толкоз огромен брой срещи, които се излъчват гратис. Ако концепцията на държавното управление бъде утвърдена, фирмите ще желаят да им бъдат върнати още пари. През този сезон на Sky ще бъдат върнати към 330 милиона паунда поради нарушение на програмата, породено от прекъсването на сезон. По-голямата част от тази сума ще бъде платена от клубовете от горната част на класирането.

В Англия се надяват, че за началото на сезона ще бъде разрешено на част от почитателите да посещават мачовете. Планът е първоначално да бъдат употребявани единствено 25% от потенциала на стадионите. Докато оборудванията бъдат отворени на 100% обаче ще мине много време.

От Sky към този момент регистрираха рекордна гледаемост на първите два мача след подновяването на сезона. Двубоят сред Астън Вила и Шефилд Юнайтед е изгледан от 2,7 милиона фенове в Англия, до момента в който 3,4 милиона са следили онлайн Манчестър Сити - Арсенал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР