Ръководството на Порше опипва почвата за пускането на хиперкола, която

...
Ръководството на Порше опипва почвата за пускането на хиперкола, която
Коментари Харесай

Порше пуска най-бързата електрическа кола в света

Ръководството на Порше опипва почвата за стартирането на хиперкола, която ще се трансформира във флагман на марката и ще бъде най-бързият електрически автомобил в света. Изпълнителният шеф на компанията – Оливър Блюм, съобщи, че окончателното решение ще бъде взето до няколко месеца, оповестява CarSales.

 width=

В основата на бъдещия модел ще бъде концепцията Mission X, показана в средата на 2023 година Автомобилът е оборудван с 4 мотора и електрическа архитектура с 900 V. Общата мощ на задвижващата система варира от 1500 до 2000 к.с., а тежестта на автомобила е единствено 1500 кг. Mission X също по този начин ще може да зарежда почти два пъти по-бързо от Porsche Taycan.

 width=

Ако Mission X влезе в произвеждане, това ще бъде най-бързият сериен автомобил на " Нюрбургринг ". Вече беше обявено, че концептуалният автомобил е счупил върха на Tesla Model S Plaid на тази писта, само че от Порше към момента не са удостоверили тази информация.

Очаква се, че серийната хиперкола ще коства над 2 млн $, като тя ще излезе в стеснен тираж и ще се предлага единствено на определени клиенти. Mission X ще се трансформира във флагман на Porsche освен поради впечатляващата си мощ и експедитивност, само че и поради редица нови технологии, с които немският производител ще го оборудва.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР