Ръководството на ПФК Левски унизи вечния си съперник ЦСКА-София и

...
Ръководството на ПФК Левски унизи вечния си съперник ЦСКА-София и
Коментари Харесай

Левски унизи ЦСКА-София, а след това издигна Боби Михайлов за президент

Ръководството на ПФК Левски унизи безконечния си противник ЦСКА-София и също така поддържа Борислав Михайлов за президент на БФС. Това стана посредством публична декларация до медиите, в която отборът от Борисовата градина съзнателно е написан с дребни букви.
Публикуваме декларацията на ПФК Левски без редакторска интервенция:
Уважаеми дами и господа,
В миналия месец в общественото пространство към този момент интензивно се водят акции, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът видимо е редуциран до двама претенденти и е поляризиран в общественото пространство до това дали да има смяна в българския футбол или не.

Съвсем скоро, без да е потърсен даже диалог с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи съобщи, че е сигурен, че ПФК Левски ще поддържа тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция или за разлика от съвсем всички останали ясно да заявим какво е визията на клуба ни.

Промени в българския футбол са нужни. Нашият клуб през миналия и сегашния сезон неведнъж се е обръщал към БФС по разнообразни проблеми, а в медийното пространство тематиката е задоволително необятно дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е редуциран до това. За нас е обвързван с няколко къси въпроса - Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред алтернатива. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия господин Любослав Пенев, който идва с обещания за самостоятелност, отбягване на спор на ползи и гръмки общи думи за смяна, изразени даже в нов формат на шампионата? Или да подкрепим господин Борислав Михайлов и без да сриваме всичко до основи, да предложим и насърчим всички български клубове дружно да поставим старания и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и интернационално равнище?

Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира господин Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и очевидно желаят да водят диалог за бъдещето на българския футбол.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР