Ръководството на областната структура на БСП се събуди от дълбокия

...
Ръководството на областната структура на БСП се събуди от дълбокия
Коментари Харесай

БСП-Враца се събуди, тръгна да прави пресконференции

Ръководството на регионалната конструкция на Българска социалистическа партия се разсъни от дълбокия си сън и потегли да прави конференции за положението на врачанската болница, видя кореспондент на организация BulNews. На среща с медиите през днешния ден участваха регионалният ръководител на левицата Иво Лилов, ръководителят на общинската група на алените Иван Иванов и общинската съветничка Цветелина Дамяновска. Тримата бяха решили да издигнат за следващ път тематиката с врачанската болница, а като претекст акцентираха импортираната подписка за осъществяване на изключително съвещание на общинския съвет по тематиката, на което да участва здравният министър Кирил Ананиев или негов представител. Целта на това изключително съвещание е да бъде импортирана изясненост какво ще се прави с врачанската болница, по кое време и по какъв начин.
Законовите периоди за провеждането на такава среща на локалните сенатори обаче към този момент били изтекли и нищо не се случило, което е по думите на социалистите било явен знак за абдикация на локалната власт. Те за следващ път припомниха в какъв брой тежко положение е врачанската болница и не пропуснаха да пояснят, че в последните 10 години на власт е ГЕРБ и отговорността за краха на лечебното заведение е точно тяхна.
По време на брифинга Иво Лилов укори кмета на Враца Калин Каменов, че не е участвал на общото заседание на съвета на шефовете на врачанската болница от 10.12.2018 година, а това ясно показвало заинтересоваността му към проблемите на лечебницата и нейното бъдеще. Областният водач на социалистите сподели присъствен лист от въпросното съвещание, в който попада само името на представителя на здравното министерство, без да прецизира за какво всички останали кметове на общини от региона също не са участвали.
За да нажежат още повече ситуацията алените заплашиха, че в случай че до края на седмицата не бъде свикано поисканото съвещание ще подхващат крути ограничения. От думите им стана ясно, че повече няма да чакат отговор от здравното министерство, а щели да излязат с обща декларация срещу дейностите, които щели да затворят лечебницата. По време на изявленията си Цветелина Дамяновска за следващ път изрази подозрения, че МБАЛ „ Христо Ботев “ съзнателно се води до банкрут и попита дали някой няма вкус да купи болничното заведение - теза, която се дъвче от алените към този момент близо две години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР