Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново награди

...
Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново награди
Коментари Харесай

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева

Ръководството на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново награди доблестни петокласници, които преди броени дни намерили и предали изгубена мъжка чантичка. В нея имало персонални документи и пари в лв. и евро на обща стойност 1000 лв..
 picture-846_1000x750  picture-848_1000x750
Учениците попаднали на движимостите на 11 декември на ул.“Плиска“ в Старата столица, до момента в който се прибирали от учебно заведение. 11-годишните Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стилиян Николов от СУ „Емилиян Станев“ забелязали чантичката на земята и като видяли, че в нея има пари и документи, неотложно отишли в Училище „Европа“, където вървят на британски език и я предали на учителката Иванка Брънзелова. Тя пък уведомила полицията за изгубените движимости, които се оказали на мъж от Попово. Те са предадени на притежателя.

Заради положителната постъпка, в сряда децата бяха поканени в полицията и наградени с грамоти персонално от шефа на силовото ведомство старши комисар Димитър Машов. Той похвали децата и им изрече признателност. Брънзелова също получи грамота от полицията.

„Изобщо не се замислихме и незабавно предадохме чантичката“, показа Стилиян Никлов. Съученичката му Йоана бе безапелационна, че полезностите не са техни и не са си и помислили да си ги поделят, тъй като по този начин са щели да ощетят притежателя им.

„Добре, че ние попаднахме на изгубента чанта, тъй като в случай че бяха я намерили неприятни хора, можеше и да си присвоят парите“, безапелационна е Виктория Костадинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР