Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване

...
Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване
Коментари Харесай

ТЕЛК - Ловеч затвори врати, пациентите останаха необслужени

Ръководството на регионалната болница в Ловеч стартира процедура по закриване на ТЕЛК-а към лечебното заведение.

Вчера целият състав на комисията подаде молби за овакантяване, поради желанието на управлението да върне на работа някогашната директорка, която към момента се проверява за издаване на подправени експертни решения против рушвет.
Служителите на ТЕЛК-Ловеч всеобщо подадоха молби за овакантяване Причина за недоволството е връщането на работа на някогашната директорка доктор Донка Минкова
Ръководството на болничното заведение даде едноседмичен период на отстранената директорка, да намерения дали при създалата се конюнктура държи да се върне на работа или е склонна да се отдръпне против обезщетение. Днес обаче тя се появи внезапно във фоайето на ТЕЛК-а, с желанието да встъпи в служба и това докара до демонстративното овакантяване на колектива.

При цялостен кулоар с пациенти, кабинетите на ТЕЛК ненадейно стопираха работа. Колективът в оставка се заключи.

Пред вратата остана някогашната директорка доктор Донка Минкова, която още се проверява. Не мисля, че аз съм повода, те да си подадат оставката, съобщи обаче лекарката.
Съдът остави непрекъснато в ареста ръководителя на ТЕЛК-Ловеч Д-р Донка Минкова беше арестувана по обвиняване за взимане на рушвет против издаване на експертни лекарски решения
Самата тя е с 95% ТЕЛК, само че твърди, че не си е издала сама решението за това.

„ Решението ми е издадено от ТЕЛК в Троян и е въз основата на доста сериозна здравна документи, която е от ВМА, ИСУЛ, от Университетска болница - Плевен. Така че, в случай че обичате престанете да ми коментирате експертното решение”, съобщи доктор Донка Минкова.

Ръководството на болничното заведение опита да потуши напрежението.

Д-р Нанковска, изпълнителен шеф на Ловешката болница, съобщи, че ТЕЛК не може да работи в този състав и се подхваща процедура към привършване и закриване.

Минути по-късно съставът в оставка напусна безмълвно постройката. Бившата директорка също си потегли.

Засега ТЕЛК остава неработещ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР