Ръководството на НГДЕК - Националната гимназия по древни езици и

...
Ръководството на НГДЕК - Националната гимназия по древни езици и
Коментари Харесай

НГДЕК иска закрила от атаки на частни школи

Ръководството на НГДЕК - Националната гимназия по антични езици и култури се оплаква от зачестилите напоследък сигнали и инспекции, които се правят по-късно . Затова е и подело акция, с която да отбрани името си и да окаже отпор.

Вчера е извършена по този мотив среща в Министерство на културата със зам.-министър Виктор Стоянов. В прессъобщението от МК категорично се показва, че срещата е извършена по самодейност на НГДЕК, които пък преди този момент разпространиха и Изявление на Педагогическия съвет. Това изказване е входирано и в МК.

Според управлението на гимназията изкуствено основаната " борба " и неприятна атмосфера пречи на естественото протичане на работния развой и затормозява преподаватели и възпитаници . В изказването на Педагогическия съвет непосредствено за напрежението и сигналите се упрекват някогашни ученици и преподаватели, които сега развиват частен бизнес и оферират просветителни услуги, очевидно в конкуренция на държавния колеж. Освен това, съгласно НГДЕК, сегашни възпитаници, които посещават въпросните частни школи и театрални ателиета, биват настройвани против управлението, другите възпитаници и въобще против гимназията.

" Чрез актуалното изказване желаеме да обърнем внимание на способените институции, като пожелаеме подпомагане по недопускането на по-нататъшни целенасочени зловредни дейности и въздействия по отношение на възпитаниците ни от външни на учебното заведение лица и организации. "

Зам.-министър Виктор Стоянов е изслушал преподавателите, шефа Мирела Папазова и зам.-директорите. Вече е разпореден подробен разбор, само че е настоял управлението на институцията да възвърне спокойната атмосфера в учебното заведение.

Националната гимназия за антични езици и култури е със статут на колеж към Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е едно от учебните заведения на държавна прехрана към Министерство на културата. Въпреки влиятелния си статут от години от време на време към гимназията поражда напрежение, в което интензивно присъединяване взимат и някогашни ученици.
 Искат дисциплинарно уволняване за шефката на НГДЕК
Искат дисциплинарно уволняване за шефката на НГДЕК

На 4 април уволнените учители са имали среща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР