Ръководството на Национален парк Рила се кани да глоби влогър

...
Ръководството на Национален парк Рила се кани да глоби влогър
Коментари Харесай

Ръководството на парк "Рила" обеща да глоби влогър, завел 1500 души на Мусала

Ръководството на Национален парк " Рила " се кани да санкции влогър за това, че е провел всеобщо нанагорнище на Мусала, в което са взели участие 1500 души, оповестява Би Ти Ви. Походът е в зона, в която не е позволено скупчването на доста хора, въпреки че всяко лято до най-високия връх на Балканите доближават голям брой хора, постоянно такива, които всекидневно не вървят по планините.

" 1500 души покориха Мусала с мен, а страната желае да ме санкции ", афишира в клипа си влогърът, който не схваща какъв е казусът с самодейността му.

" Обявих в интернет, че по този случай на еди коя си дата ще съм на лифта, събираме се и дружно изкачваме-просто група другари, които се събират в интернет ", споделя Слави Панайотов пред малкия екран. Твърди, че не е събирал пари от участниците, нито е създавал туристическа група. Бил платил обаче с персонални средства наличието на " професионални планинари " (каквото и да значи това), с цел да подсигурява сигурността на включилите се към самодейността. Имало и представители на планинската избавителна работа, съгласно него.

Разказва, че на върха бил извикан от двама души в заслона. " Дойде едно момче и сподели в случай че може да отида с него. Даже не разбрах кой е и за какво е. Просто пристигнаха подвигнаха ме и споделиха " Елате с нас ". Аз настоявах през целия път да опишат защо става въпрос, да намекнат- нищо. Дори вътре обясниха единствено и само, че ще ми пишат някакъв документ. Без въобще да обяснят какво е нарушаването и за какво тъкмо се случва на върха, а не долу. Казаха " ще ви пишем протокол ", споделя той. Не спомага на чиновниците. Твърди, че е изпратил писмо до няколко институции и е предизвестил за похода, само че не бил получил отговор. От парк " Рила " обаче споделят, че са забранили събитието.

" Въпросният господин се е държал извънредно жестоко, не е оказал никакво подпомагане, разрешил си е да наскърбява и парковата защита ", споделя пък Красимир Андонов, шеф на дирекция Национален парк " Рила ", представен от малкия екран.

" Самата пътека е зона за натоварен туризъм, от хижата нагоре е зона за ограничение на човешкото влияние. А самият връх Мусала.. през него минава резерватната зона на централен рилски резерват. Такова всеобщо мероприятие е в нарушаване за проекта за ръководство. Съответно му написахме, че не е възможно в този регион да се струпва такава огромна група от хора ", изяснява Красимир Андонов.

Парк " Рила " ще сформира акт и наказателно разпореждане на влогъра.

" Глобите за физически лица са от 500 до 5 хиляди лв., какъв брой ще преценява... Ще преценява в допълнение. По-скоро ще е към максимума ", споделя шефът на дирекция Национален парк " Рила ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР