Ръководството на Ливърпул е превело по сметката на Саутхемптън общо

...
Ръководството на Ливърпул е превело по сметката на Саутхемптън общо
Коментари Харесай

"Ливърпул" е платил над 170 млн. лири на "Саутхемптън" в последните четири години

Ръководството на " Ливърпул " е превело по сметката на " Саутхемптън " общо 170.5 милиона лири през последните четири години, сочат сметките след завършване на прехвърлянето на Върджил ван Дайк.

26-годишният защитник е шестият футболист на " светците ", който минава на " Анфийлд " в този интервал от време.

Първи към " алената " част на Мърсисайд в последните четири сезона пое Рики Ламбърт, който подписа с клуба през юни 2014-а година за сумата от 4 милиона лири. Реално той се завърна с пари в клуба, който го освободи доста по-рано в кариерата му, само че и този път нападателят не сполучи. Ламбърт се разписа единствено три пъти в 36 мача и мина в " Уест Бромич ".

Адам Лалана подписа с " Ливърпул " през юли 2014-а, откакто " Саутхемптън " одобри оферта на стойност 25 милиона лири. Под управлението на Юрген Клоп той навлезе във формата, която преди години го направи един от водещите халфове освен във вътрешното състезание, а и в националния тим. През този сезон обаче Лалана е преследван от травми. Лъч светлина за " алените " е, че той към този момент е възобновен и стартира да влиза в игра, въпреки и за момента единствено като запаса.

Деян Ловрен последва Лалана с трансфер на стойност 20 милиона лири. Централният защитник беше притеглен за заместител на прекратилия кариерата си Джейми Карагър, само че му беше мъчно да се нагърби с тази отговорност. Неговата форма спадна доста през последните няколко месеца поради странични фактори, само че огромна част от почитателите на мърсисайдци имат вяра, че хърватинът има какво още да даде на отбора.

През юли 2015-а в " Ливърпул " дойде Натаниел Клайн против сумата от 12.5 милиона лири. Той беше притеглен за титуляр на десния бек и сподели неизменност, което му завоюва място в националния тим на Англия за европейското състезание през 2016-а година. Той обаче към момента не е играл през сегашния сезон поради травма, а отсъствието му в защитния вал на Юрген Клоп е осезаемо.

През юни 2016-а " Ливърпул " заплати 34 милиона лири на " светците " за Садио Мане. Сенегалецът несъмнено заслужи изхарчените средства, откакто стартира доста мощно в новия си тим и приключи предния сезон с 13 гола в 27 мача. Той стана неразделна част от " Невероятната четворка " дружно с Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Мохамед Салах.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР