Ръководството на Левски ще предложи нов договор на централния защитник

...
Ръководството на Левски ще предложи нов договор на централния защитник
Коментари Харесай

Левски и Давид Яблонски си стискат ръцете за нов договор! Ето кои футболисти не попадат в сметките на “сините”

Ръководството на Левски ще предложи нов контракт на централния бранител Давид Яблонски. Вече се появиха информации, че сините могат да се разделят с чеха през лятото, само че това няма да се случи. Шефовете към този момент работят по това бранителят да преподпише договора си. Настоящото съглашение сред двете страни изтича след една година.

“Очевидно бихме желали да задържим Яблонски. В лицето на него и Ейолфсон имаме доста мощна двойка централни бранители. Не крием упоритости да играем в европейските клубни шампионати, а за там ще ни би трябвало качество. Искаме той да остане в Левски, все още няма публични предложения за него. Има още какво да си пожелаем, само че от предишното лято и през тази зима привлякохме много нови футболисти. Мисля, че в Левски не липсва качество. Въпросът е всички да работят дружно. За нас присъединяване в Лига Европа преди всичко е въпрос на имидж. Ние сме в бизнеса да развиваме и продаваме футболисти. Това ни оказва помощ в тази задача. От друга позиция финансовият аспект не е за подценяване. Ние единствено с присъединяване в първия квалификационен кръг на Лига Европа ще получим повече пари от телевизионните права за цялата година. Финансовият резултат е значим. Евентуално стигане до групите значи, че нещата ще са още по-различни”, съобщи изпълнителният шеф на Левски Красимир Иванов.

Давид Яблонски дойде на “Герена” при започване на 2017 година, преди този момент бе носил екипа на съветския Том Томск. 190- сантиметровият чех подписа за 2,5 сезона с клуба. Давид незабавно си извоюва титулярно място. През пролетта на 2016/17 той изигра 12 турнирни мача, в които вкара 2 гола. Интересното е, че през актуалната акция Давид е водещ изпълнител на отбора в Първа лига – в 26 мача има 8 гола, а също така взе участие в още 7 срещи за Купата на България и Лига Европа.

През лятото Левски ще се раздели с румънския халф Нелуц Рошу. Той бе взет преди началото на сезона за 100 хиляди евро от Виторул. Полузащитникът обаче не се вписва в концепцията на Делио Роси – има единствено 6 мача – 4 за състезание и 2 за купата. “С Рошу сме разговаряли, както и с неговите сътрудници. Обсъждани са разнообразни разновидности. Пред Антъни Белмонт има сложени спортнотехнически задания, с цел да получи късмет да играе в първия отбор”, съобщи още Иванов.

Левски би трябвало да реши въпроса с играещите като преотстъпени Афонсо Фигейредо, Кали Тиам и Антонио Вутов. С изтичащи контракти пък са Роман Прохазка и Васил Панайотов. Сините са предложили 3- годишно съглашение на вратаря на юношеския народен тим Георги Шейтанов. От клуба наблюдават и централен нападател, който играe в италианската Серия Б.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР