Ръководството на Левски обяви официално, че ще подкрепи кандидатурата на

...
Ръководството на Левски обяви официално, че ще подкрепи кандидатурата на
Коментари Харесай

От Левски обявиха официално подкрепата си за Боби Михайлов


Ръководството на Левски разгласи публично, че ще поддържа кандидатурата на Борислав Михайлов на идния Конгрес на Българския футболен съюз. По този метод от „ синия “ клуб опровергаха информациите, че ще застанат зад главния противник на Михайлов – Любослав Пенев.

Ето и известието на клубното управление, оповестено на уеб страницата на Левски:

„ Уважаеми дами и господа,

В миналия месец в общественото пространство към този момент интензивно се водят акции, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът видимо е редуциран до двама претенденти и е поляризиран в общественото пространство до това дали да има смяна в българския футбол или не.

Съвсем скоро, без да е потърсен даже диалог с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи съобщи, че е сигурен, че ПФК Левски ще поддържа тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция или за разлика от съвсем всички останали ясно да заявим какво е визията на клуба ни.

Промени в българския футбол са нужни. Нашият клуб през миналия и сегашния сезон неведнъж се е обръщал към БФС по разнообразни проблеми, а в медийното пространство тематиката е задоволително необятно дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е редуциран до това. За нас е обвързван с няколко къси въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред алтернатива. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия господин Любослав Пенев, който идва с обещания за самостоятелност, отбягване на спор на ползи и гръмки общи думи за смяна, изразени даже в нов формат на шампионата? Или да подкрепим господин Борислав Михайлов и без да сриваме всичко до основи, да предложим и насърчим всички български клубове дружно да поставим старания и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и интернационално равнище?

Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира господин Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и очевидно желаят да водят диалог за бъдещето на българския футбол “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР