Ръководството на ХДС на германския канцлер Ангела Меркел обяви курс

...
Ръководството на ХДС на германския канцлер Ангела Меркел обяви курс
Коментари Харесай

Християндемократите на Меркел обявиха курс към коалиция със социалдемократите

Ръководството на ХДС на немския канцлер Ангела Меркел разгласи курс за съставянето на нова "голяма коалиция " със социалдемократите. Мотивът - да може най-голямата европейска стопанска система да излезе от политическата невъзможност, съобщи Ройтерс.

Четвъртият мандат на Меркел беше подложен под въпрос предходната седмица поради неуспеха на договарянията за сформиране на държавно управление сред консерваторите, свободните демократи и Зелените.

Но в петък социалдемократите, под мощен напън да бъде непокътната стабилността, трансформираха радикално позицията си и се съгласиха на договаряния с Меркел, напомнят организациите.

"Имаме твърдото желание да имаме дейно държавно управление ", съобщи след четиричасовата среща на управлението на ХДС министър председателят на провинция Шлезвиг-Холщайн Даниел Гюнтер.

"Твърдо имаме вяра, че това не е държавно управление на малцинството, а съюз с парламентарно болшинство. Това е огромна коалиция ", добави той.

По-рано през вчерашния ден министър председателят на провинция Бавария и ръководител на баварския Християнсоциален съюз - сестринската партия на ХДС - Хорст Зеехофер поддържа съставянето на "голяма коалиция ".

"Коалиция сред консерваторите и ГСДП е най-хубавият вид за Германия - във всеки случай е по-добър от коалиция със Свободната демократическа партия и Зелените ", съобщи Зеехофер пред вестник "Билд ам зонтаг ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР